Nevyhazujte starý svetr. Proměňte ho na luxusní polštář

 Dílna 
27. října 2018 10:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
S hřejivými polštáři bude váš domov působit ještě o něco vřeleji Depositphotos
Polštáře představují skvělý způsob, jak zútulnit domov obzvláště během chladných měsíců, které nás už brzy čekají. Čtěte o levné a snadné metodě, jak proměnit starší svetry, které už nechcete nosit, v polštáře, které rázem zútulní váš domov.

Staré svetry se před vyhozením dají využít mnoha různými způsoby. Když se naučíte, jak se svetrovinou pracovat a tvoření vás baví, můžete se už brzy těšit ze spousty hezkých recyklovaných věcí. Podzim je vhodná doba na to, udělat si pořádek ve skříni, vytřídit svetry, které už nenosíte a věnovat jim nový život.

Příprava materiálu

Co se týče materiálu, budeme potřebovat starší svetr, polštář, nebo náplň do polštáře a šitíčko nebo šicí stroj. Při vybírání vhodného svetru nezapomeňte na to, že musí být dostatečně veliký, aby se do něj i po rozstříhání polštář vešel. Většinou jsou ale svetry pružné, takže by s tím neměl být problém.

Postup

Přiložte polštář na svetr a obkreslete jeho tvar krejčovskou křídou. Stříhejte podle linií, které jste nakreslili. Boční švy pokud možno nechejte neporušené.

Klíčem k tomu, aby polštář držel tvar, který chcete, a méně se hýbal i při šití, je vrstva vnitřní látky na obou stranách. Obraťte svetr na ruby a na každou stranu přiložte vrstvu pevnější látky o stejné velikosti jako jsou díly svetroviny. Pomocí tohoto triku si ušetříte spoustu frustrace a zmařených pokusů. Skončili byste s ne příliš úhlednými zvlněnými švy a polštářem, který se snadno natahuje a kroutí.

Pomocí špendlíků si vyznačte, kde budete šít. Sešijte díly spolu s kusy vnitřní látky dohromady tak, aby vám zůstal prostor, do kterého vložíte polštář. Pokud budete vkládat pouze polštářovou výplň, otvor může být menší.

Potom obraťte na líc, vytvarujte rohy a vložte polštář nebo výplň. Zahněte okraje otvoru dovnitř a zajistěte špendlíky, aby vznikl zbytek švu. Nakonec pečlivě sešijte. Výroba je rychlá a snadná. Tímto způsobem, můžete vytvořit polštáře pro každý roh pohovky. Jestli chcete svetr ještě nějakým způsobem vynosit, nemusíte jej převořit na polštář, ale můžete si zkusit vyrobit teplé papuče.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod