Proč si pořídit němého sluhu a jak vybrat toho správného?

 Dům 
26. října 2018 09:43 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nejlepší umístění je v obývacím pokoji Pixabay
Po příchodu z práce letí košile a kalhoty rovnou na židli, kde bez povšimnutí leží do dalšího dne? Zvolte elegantní způsob, při kterém se oblečení nemačká, přes noc krásně vyvětrá a nemusíte ho zbytečně skládat. Pořiďte si němého sluhu.

Před samotným nákupem si ujasněte umístění němého sluhy. Myslete na to, že ideální je místnost, kde se oblékáte a převlékáte. Uplatnění tedy najde nejlépe v ložnici nebo v dětském pokoji. Nejvhodnějším místem je však zaručeně šatna, pokud ji máte jako samostatnou místnost. Naopak se vyvarujte umístění v obývacím pokoji. Slouží především jako přijímací místnost pro návštěvy a určitě není vhodné, aby se hosté celou dobu dívali na vaše odložené oblečení.

Kam s ním?

Pokud jste vybrali místnost, je nyní na řadě zvolit část pokoje, kam pomocníka postavit. Závisí to převážně na podstavci němého sluhy. Může mít hranatý nebo kulatý tvar. V případě prvního jmenovaného je ideální pozice u zdi. Pokud jste zvolili kulatý tvar, počítejte s tím, že němý sluha bude potřebovat více prostoru.

Při výběru se zaměřte také na materiál. Dbejte na to, aby byl sluha vyrobený ze zdravotně nezávadných laků a materiálu. Zvolit si můžete například chrom nebo broušený nerez. Kovaný němý sluha z masivního kovu je zárukou pevnosti, stability a dlouhověkosti. Pokud však dáváte přednost přírodním materiálům, sáhněte po dřevěném němém sluhovi. Nejčastěji se setkáte s bukem, který je možné mořit do různých barev a odstínů.

Kombinujte

Nedokážete se rozhodnout ani pro jednu variantu? Zvolte kombinaci kovu a dřeva. Toto provedení vypadá velice elegantně a stylově. Ať už jste se ale rozhodli pro jakýkoliv materiál, musí ladit s ostatním nábytkem v místnosti. Jak nejlépe zařídit šatnu, aby byla funkční a přehledná, jsme psali zde.

Dle vašich požadavků si můžete zvolit typ pomocníka. Základní typ slouží pouze pro odkládání oblečení. Skládá se z ramínka na pověšení košile, saka či mikiny a z tyče, která slouží na odložení kalhot nebo sukní. V obchodě ho seženete do pěti set korun.

Více možností

Pokud vám to však nestačí, zvolte rozšířenější typ. Navíc u něj naleznete misku na odkládání hodinek, bižuterie nebo šperků. Těšit se můžete také na prostor k odkládání obuvi. Výjimkou není ani židle přidělaná k němému sluhovi. Za tento typ už si budete muset připlatit, vyjde na několik tisíc korun.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod