Ze starých svetrů lze vyrobit originální designové věci do bytu

 Dílna 
22. května 2017 14:38 / Marie Popelková
  3
📷
11 fotografií v galerii
Ze starých svetrů lze vytvořit spoustu hezkých věcí do bytu. Shutterstock
Pokud po velkém úklidu šatní skříně zjistíte, že máte spoustu svetrů, které už nenosíte, ale je vám líto je vyhodit, máme pro vás řešení! Ze starých svetrů lze totiž vytvořit úžasné bytové doplňky.

Na internetu koluje nepřeberné množství nápadů, jak naložit se starým svetrem. Z modelu, který byste už na sebe nevzali, můžete vyrobit například polštář, deku, návlek na hrnek nebo můžete svetr použít na přečalounění sedátka či židle.

Čalounění

Pokud máte doma starou stoličku, kterou už poznamenal zub času, a svetr na vyhození, můžete se pustit do práce. Sundejte sedátko a natáhněte na něj svetr. Ze spodní strany pak konce svetru připevněte třeba sponkovačkou. Jestli je omšelá i barva dřevěných nožek, opatřete stoličku také novým nátěrem. Svetrem lze přečalounit i klasickou židli k jídelnímu stolu.

Deka

Příjemné huňaté deky jsou velmi módní. Nemusíte za ně utrácet velké peníze, stačí shromáždit po rodině pár nepoužívaných svetrů a vytvoříte si vlastní, přesně podle vašeho vkusu. Svetr stačí rozstříhat na jednotlivé čtverce či obdélníky a sešít podobně jako patchwork.

Obal na hrnek

Návlek na hrnek vypadá moc hezky a obalený hrneček s horkým nápojem se vám bude lépe držet. Vytvořit ho ze svetru není žádná velká věda. Nejlépe se na něj hodí kousek ustřiženého rukávu. Roztřepené strany jen přehněte a zapošijte. Ozdobit ho pak můžete třeba nějakým hezkým knoflíkem.

Dekorace sklenic

Pokud máte třeba v kuchyni na polici nějaké sklenice s moukou, cukrem nebo strouhankou, můžete jim ze starého svetru ušít "slušivý obleček". Sklenice budou hned vypadat lépe.

Věnec na dveře

Ze svetru se dá vytvořit i krásný věnec na dveře nebo na zeď. Polystyrénový nebo drátěný podklad pro věnec stačí šikovně omotat svetrem a doplnit dekorace podle libosti.

Pelíšek pro kočky

Vytahaný svetr můžete proměnit i v útulný pelíšek pro vaši kočku nebo malého psíka. Do rukávů dejte polštářovou výplň, stočte je do kruhu a manžety obou rukávů pak sešijte. Samotný svetr tvoří dno pelíšku. Aby se vaší kočičce pohodlně spalo, nezapomeňte výplň do polštářů nasoukat i dovnitř svetru.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum