I obyčejný nafukovací balonek může být doma dobrým pomocníkem

 Dům 
04. listopadu 2018 07:02 / Marie Popelková
  1
📷
10 fotografií v galerii
Z nafukovacího balonku můžete vyrobit i špunt do vany Shutterstock
Nafukovací balonek lze pořídit za pár drobných, přitom vám v domácnosti může nedocenitelně pomoci. Nemusí totiž zdaleka sloužit jen k zábavě. Prozradíme vám pár fíglů, které možná doma rádi vyzkoušíte.

Nafukovací balonek nabízí nečekané možnosti využití. Máme pro vás tři velmi neobvyklé tipy, jak z balonku vytvořit ryze praktickou věc.

Špunt do umyvadla

Ztratil se vám špunt do umyvadla, dřezu nebo vany? Pokud doma najdete nafukovací balonek, injekční stříkačku a tavnou pistoli, máte vyhráno a nemusíte shánět nový někde v obchodě.

Nejprve si ze stříkačky odřežte nožem část se širším koncem a navlečte na trubičku nafukovací balonek. Zpevněným ústím pak do balonku napěchujte trochu lepidla z tavné pistole. Pak balonek s lepidlem pevně zavažte a natlačte do odtoku. Pečlivě vytvarujte požadovaný tvar a pusťte studenou vodu. Lepidlo uvnitř balonku ztuhne a vy pak můžete balonkový špunt lehce vyndat - bude pěkně držet tvar a nepropustí vám ani kapku vody.

Chladicí vložky

Pokud se chystáte někam na výlet a berete si s sebou nápoje, které chcete uchovat co nejdéle chladné, opět se vám hodí nafukovací balonky. Napustěte do nich trochu vody, pevně zauzlujte a dejte do mrazničky. Za pár hodin voda zmrzne a vy pak můžete balonky naskládat do chladící tašky s nápoji. O tom, jak balonek nafouknout bez zbytečné námahy, jsme psali zde.

Protiskluzový návlek na sklenici

Pokud rádi při práci popíjíte vodu nebo jiný nápoj ve sklenici, možná vás trápí, že při sebemenším neopatrném pohybu se sklenice snadno převrátí. Pokud se obsah sklenice vylije třeba do notebooku, je to pořádný problém. Předejít tomu lze tak, že si z nafukovacího balonku vyrobíte protiskluzový návlek na sklenici. Stačí z balonku odstřihnout širší část a navléknout ji na dno sklenice - ta se pak už nepohne ani na opravdu kluzkém povrchu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum