Na kvalitu spánku má velký vliv i čistota. Co všechno musíme udělat pro perfektně uklizenou ložnici?

 Dům 
07. listopadu 2018 18:52 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
V uklizené ložnici se vám bude daleko lépe spát Depositphotos
Kvalitu spánku ovlivňuje mnoho aspektů, mimo jiné i čistota ložnice. V uklizené místnosti zbavené všech nepotřebností bude mít váš spánek úplně jiný rozměr. Uklidit ložnici pořádně z gruntu se opravdu vyplatí. Co pro dokonale čistou ložnici udělat? Stačí pár věcí.

Ložnice je místem, kde každý večer uleháme ke spánku a užíváme si klid domova. Aby byla i vaše ložnice oázou klidu, kde nemyslíte na práci nebo každodenní shon, je nutné mít ji pořádně uklizenou. A nebojte, ani velký úklid ložnice není tak náročný, jak se může na první pohled zdát.

Postel

Nejdůležitějším prvkem ložnice je vaše postel. Abyste si v ní dobře odpočinuli a cítili se v ní opravdu příjemně, měla by být stále čistá. Pokud však měníte ložní prádlo jednou za čas a o matraci se nestaráte vůbec, nahráváte tomu, že bude vaše postel plná roztočů, prachu a dalších nečistot.

Ložní prádlo měňte jednou za 3 - 4 týdny, abyste se daným nečistotám vyhnuli. Péči každého čtvrt roku věnujte také matraci, kterou vyčistěte, přetočte její strany – pokud je na určitých místech proleželá, nebo ji vyměňte za novou v případě, že už je stará a má zkrátka svá nejlepší léta za sebou.

Závěsy a záclony

Časté větrání nebo dokonce kouření v ložnici způsobuje, že jsou znečištěné i záclony nebo závěsy ve vaší ložnici. Pozornost proto věnujte i jim, abyste podpořili váš zdravý spánek a pohodlný odpočinek. Pokud i závěsy ve vaší ložnici potřebují změnu, vyberte si takové, které jsou nemačkavé a snadno se udržují. Do ložnice zvolte spíše hustou látku, která dokáže místnost dobře zatemnit. O nejčastějších chybách, kterých se lidé při zařizování ložnice dopouštějí, jsme psali zde.

Koberce

Milujete huňaté koberce, po kterých je tak příjemné chodit? I ony jsou ideálním prostředím pro hromadění prachu, odumřené kůže nebo běžných nečistot. Čistění koberců však občas může být pěkný oříšek, zvláště pak v případě, kdy máte kobercem pokrytou celou plochu ložnice.

Nepatří čištění koberců k vašim oblíbeným činnostem? Nezoufejte a přizvěte na pomoc profesionály! Ti vám koberec vyčistí během jednoho dne speciální účinnou technikou, která krom odstranění nečistot oživí i barvu koberce. Mokré čištění koberců je velmi pohodlnou variantou, jak mít nejen v ložnici stále krásné a hlavně dokonale čisté koberce.

Preferujete-li vlastnoruční údržbu, můžete využít služeb, které nabízí půjčovna čističů koberců, díky které můžete vaši domácnost vyčistit sami. Pokud se pro půjčení čističe koberců nakonec rozhodnete, nebudete litovat. Díky své multifunkčnosti jej totiž můžete využít také na čištění sedaček, křesel nebo čalounění, které je již zašlé a omšelé.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008