Nepotřebné žárovky nevyhazujte. Vyrobte si z nich originální vánoční ozdoby

 Dílna 
22. listopadu 2018 10:08 / Marie Popelková
  1
📷
7 fotografií v galerii
I z nefunkční žárovky lze vykouzlit krásnou dekoraci Pinterest
V každé domácnosti se používají žárovky a když přestanou svítit, obvykle končí v kontejneru. Je to ale škoda, dají se z nich totiž vytvořit úžasné vánoční dekorace. Budete překvapeni.

Je jedno, jestli se vám doma nahromadily nefunkční baňaté žárovky nebo ty úzké. Každá má něco do sebe a z každé lze vykouzlit hezkou vánoční dekoraci.

Třpytu není nikdy dost

Třpyt k Vánocům patří. V obchodě s výtvarnými potřebami si pořiďte různobarevné třpytky. Nefunkční žárovky pak polepte lepidlem, které po zaschnutí zprůhlední, a obalte ve třpytkách. S takto upravenými žárovkami pak můžete pracovat při vytváření dalších dekorací, nebo je jen tak jednoduše vyskládejte na mísu.

Žárovkový věnec

Z baňatých i úzkých typů žárovek si můžete vyrobit věnec na dveře. Žárovky si obarvěte podle svého gusta a pak je pomocí drátků, které navrtáte do kovové objímky žárovky, spojte k sobě do tvaru věnce. Pokud si na to netroufnete, můžete si pořídit v hobby marketu korpus na věnec a žárovky na něj nalepit.

Žárovky místo baněk

Z žárovek lze vyrobit i zajímavé baňky na vánoční stromek. Těm baňatým můžete dát podobu třeba sněhuláka. Klidně ale můžete vzít i uzké žárovky, nabarvit je nebo polepit třpytkami. Objímku pak stačí provrtat a dírkami provléct stužku, která poslouží k zavěšení na větve stromku.

Stromek z žárovek

Pokud se vám doma sejde více žárovek, můžete si troufnout i na rozměrnější dekoraci. Úzké žárovky potřete barvou podle svého vkusu a nalepte je pak ve tvaru vánočního stromku na pevnější podklad, třeba překližku. Dílku můžete pořídit i okrasný rám. I bez rámu vám ale netradiční vánoční strom ozdobí jakoukoliv stěnu v bytě. Dekorace lze vyrobit i z knoflíků, jak jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum