Výrobu podzimních a adventních věnců zvládnete i doma

 Ostatní 
18. listopadu 2018 09:54 / Bronislava Silná
  1
📷
21 fotografií v galerii
S trochou trpělivosti to zvládnete sami Shutterstock
V tomto období se pořizují různé věnce. Jejich výroba přitom není žádným tajemstvím. Vyzkoušejte si ji i vy. Poradíme, jak na to. Výroba není složitá a finální výrobek vám udělá radost.

Podzimní a adventní věnce jsou krásnou dekorací, která může zdobit naše obydlí. Někteří dávají přednost jejich zakoupení, ale je docela zbytečné utrácet velké peníze. Stačí, když si věnec vyrobíte. Možná, že první pokusy nebudou dokonalé, ale uvidíte, že se během chvíle zdokonalíte.

Materiál

Základem je určitý korpus. Kruh z polystyrenu, dřeva či jakéhokoliv jiného materiálu, kolem kterého svůj věnec postavíte. Dále se hodí větve jehličnanů, různé plody a okvětí, šišky a nakonec také vázací drát a třeba tavná pistole. Na výrobu adventních věnců potřebujete ještě svíčky s podložkami. A pak už jen chvíle času a vzít rozum do hrsti a zapojit fantazii.

Postup

Nejprve musíte ke kruhovému základu přichytit vázacím drátem větvičky jehličnanů. Je dobré používat větve mladší a pružné, aby se dobře uvazovaly. Drát byste měli vést tak, aby nebyl vidět. Postupujte po kruhu a přidávejte další a další větve. Může být dobré nechat některé volněji čnít. Rozevlátější věnce působí hezkým dojmem, mají v sobě vnitřní dynamiku.

Až budete se svým základem spokojeni a z pohledové strany nebude vidět korpus vašeho věnce, můžete přistoupit ke zdobení. Použijte tavnou pistoli a na jednotlivá místa přidávejte různé přírodní prvky. Velmi dobře se hodí šípky a další červené bobule, které v přírodě můžete snadno najít. Použitelné jsou květy bodláku a další sušené květy. Máte-li nasušené růže, můžete i je opatrně využít. Šišky jsou samozřejmostí. Vyrábíte-li adventní věnec, upevněte nejprve pomocí hřebíčků či vrutů podložky pod svíčky. S tím začněte a teprve potom přilepujte další ozdoby. Dobré je dát i na uchycení svíčky hřebíček, aby se náhodou zapálená svíce nepřevrhla a nedošlo ke zbytečnému požáru.

Definitivně hotový věnec můžete zafixovat pomocí laku na vlasy, případně pomocí jiného fixativu, který máte k dispozici. Ale i když necháte výsledek jen tak, do Vánoc vám určitě vydrží.

Použití

Podzimní věnec může dekorovat vaše dveře či váš stůl. Podobné to je s věncem adventním, který se ale pokládá na stůl a postupně se na něm zapalují svíce. Začne se jednou svíčkou o první adventní neděli a pak se s každou další nedělí přidávají další. První adventní neděle letos vychází na 2. prosince. Na výrobu máte tedy ještě nějaký čas, ale nemusí být už tak příznivé podmínky na sběr materiálu, jaké jsou nyní. Více o práci s tavnou pistolí se můžete dočíst zde. Inspiraci na výrobu věnců naleznete v naší fotogalerii.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47