Jednoduchý trik, jak po nastěhování rychle vybalit

 Dům 
03. prosince 2018 18:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Stanovte si termín kolaudace měsíc po nastěhování, ať máte motivaci a odměnu, na kterou se budete těšit Depositphotos
Většina lidí si pod stěhováním představuje stresující a přímo děsivou událost. Proč si z ní ale místo toho neudělat zábavnou, vzrušující a zejména řízenou zkušenost? Čtěte následující jednoduchý tip a inspirujte se.

Zkuste přebít všechny negativní pocity, které máte spojené se stěhováním, myšlenkou, že až bude po všem, tak se náležitě odměníte. Naplánujte si kolaudaci třicet dní od data, kdy se máte nastěhovat, a všem o ní řekněte. S termínem, do kterého musíte vše stihnout, máte motivaci zůstat pozitivní a mít něco, na co se budete těšit.

První týden: Stěhování

V průběhu balení přemýšlejte, jestli danou věc v následujících několika měsících použijete. Pokud je odpověď ne, zbavte se jí. Když budete během balení věci třídit, ušetříte si práci se stěhováním zbytečných věcí a půjde vám to rychleji. Po nastěhování nejdříve vybalte vše, co patří do koupelny, do kuchyně a šatní skříně. Až uvidíte vlastní věci na novém místě, bude vám byt připadat více domácký a méně prázdný. Když toho na vás bude moc, přerušte práci a pusťte se do posílání pozvánek na kolaudaci se svou novou adresou, časem a požadavkem, co byste po hostech chtěli, aby přinesli.

Druhý týden: Zabydlování

Promyslete, jestli rozvržení nábytku a dalších věcí, se kterým jste přišli, funguje nebo je potřeba udělat nějaké změny. S vědomím, že za krátkou dobu čekáte hosty, vás donutí myslet na dostatek prostoru, a nedovolí vám pořídit si zbytečně moc věcí, které by prostor udělaly přeplácaným. Se vším, co není nezbytné, můžete počkat až po oslavě.

Třetí týden: Nakupování posledních drobností

Teď, když je většina úkolů hotová, je na čase dokončit dekorace. Můžete to rovnou spojit s pořízením výzdoby, kterou využijete během oslavy. Rozešlete také smsky rodině a kamarádům a oslavu jim připomeňte.

Čtvrtý týden: Čas na párty

I když byt třeba nebude v perfektním stavu, bude připravený na oslavu. Před ní nezapomeňte nakoupit, připravit občerstvení a drinky. Poproste hosty, aby také přinesli něco na zub. Potom už se můžete jen posadit, čekat na hosty a užívat si večer. Zde je několik dalších tipů, jak si stěhování usnadnit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum