Tipy, jak si zařídit byt se spolubydlícími

 Dům 
28. prosince 2018 16:20 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Bez kompromisů to většinou nejde Depositphotos
Nezáleží na tom, jestli se sestěhováváte s kamarádem nebo s někým, koho jste našli přes inzerát. Zařizování bytu bude v každém případě vyžadovat nějaké kompromisy. Těchto několik tipů vám pomůže zachovat harmonii v designu vašeho domova i ve vašem vzájemném vztahu.

Zvykněte si na eklektický bohémský styl

Kromě toho, že je to moderní, rádoby umělecký styl plný pokojových rostlin, je v poslední době velmi populární obzvlášť mezi mladými lidmi, kteří bydlí ve městech. Snadno se vytváří, když máte spolubydlící. Všechno spočívá v kombinování různých stylů a pořizování nábytku a dekorací z různých zdrojů, což jsou například obchody s použitým zbožím nebo věci, které jste zdědili po babičce.

Z ložnice si vytvořte své útočiště

Možná se to zdá zřejmé, ale vaše ložnice nebo pokojík je jediný prostor v celém bytě, kde máte absolutní kontrolu nad zařizováním, takže neváhejte toho využít! Pokud je zbytek vašeho domu barevný chaos a vy dáváte přednost minimalismu, udělejte si z ložnice neutrální zónu. Jestli naopak vaši spolubydlící neocení váš styl, vyzdobte si tak jen svůj pokoj.

Přemýšlejte nad funkcí stejně jako nad designem

Když máte spolubydlící, snadno vznikají rozepře, když si někdo po sobě neumývá nádobí nebo nevrací věci na svoje místo. I když dobře organizovaný design nedokáže zabránit veškerému dohadování, když zajistíte dostatek úložného a odkládacího prostoru pro všechny, včetně odkapávače a určených míst v kuchyni pro všechny obyvatele bytu, máte alespoň nakročeno k úspěšnému soužití.

Boj s barvami nemůžete vyhrát, takže se pokuste je přijmout

Pro ty, kteří dávají přednost neutrální paletě, může být zjištění, že spolubydlící nevlastní věci pouze v bílé, béžové a šedé, frustrující. Pokud se vám nepodaří najít spolubydlícího, který se také vyžívá v minimalismu, je nerozumné předpokládat, že váš spolubydlící bude zastáncem odstínů, které preferujete vy. Může se stát, že budete muset dokonce rozdělit společný prostor na dva pokoje. S tím vám mohou pomoct například závěsy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve