Ztvrdly vám perníčky? Pomůže chleba i jablko

 Ostatní 
25. prosince 2018 15:21 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Perníčky změknou za několik dní Depositphotos
Nezvládli jste napéct perníčky s předstihem a nyní se bojíte, že do Vánoc nestihnou změknout? Nebo vám jednoduše ztvrdly tak moc, že se obáváte, že někdo při jídle přijde o zub? Nezoufejte, ještě je můžete zachránit. Pomůžou krajíce chleba i jablko.

Pro pomocníka v boji proti tvrdým perníčkům nemusíte chodit daleko. Bohatě k tomu postačí surovina, kterou máte doma. Tím zázračným výtvorem je chleba. Nakrájejte jej na plátky a přidejte je do krabice s perníčky. Zda necháte krabici bez víka nebo na ni dáte víko, záleží na vás. Na výsledný efekt to nebude mít vliv. Chleba nechte v nádobě minimálně přes noc, aby do sebe stihly nasát potřebnou vlhkost.

Pomůže i jablko

Svůj úkol skvěle splní i jablko. Nikdy ho však nekrájejte víc než na dvě půlky, protože musí být položené na perníčcích jen na slupce. V případě, že z jablka odkrojíte slupku a rozložíte je nakrájené na plátky na perníčky, můžete se rozloučit s případnou polevou na perníčcích, jelikož se zcela zničí a rozmočí.

Vyzkoušet můžete i osvědčený postup pomocí horké vody. Tvrdé perníčky naskládejte přímo na mřížku do trouby. Ideální je použít horní příčku trouby. Nachystejte si hluboký plech a vlijte do něj přes litr vroucí vody. Následně jej vložte na úplně spodní rošt a troubu zavřete. Recepty na různé druhy perníčků, jsme psali zde.

V žádném případě však troubu nezapínejte, pouze nechte perníčky, ať nasají potřebnou vlhkost. Vše bude trvat pět až deset minut. Záleží však na tloušťce perníčků. Jakmile budou dostatečně vlhké, vyndejte je a nechte zhruba pět minut ležet v kuchyni, než je uložíte do plechové krabice a víkem.

Vhodná místnost

Problém s tvrdými perníčky nemusíte vůbec řešit, pokud je po upečení budete skladovat ve vhodné místnosti. Ideální je spížka, kde není přílišná vlhkost a chlad. Obzvlášť vlhké místnosti se pokuste vyhnout, perníčky v ní můžou lehce zplesnivět.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod