Všechno, čeho se můžete zbavit mezi Vánocemi a Novým rokem

 Dům 
29. prosince 2018 15:18 / Marie Popelková
  7
📷
4 fotografie v galerii
Využijte klidné období po Vánocích k třídění věcí Depositphotos
Po skončení vánočních svátků a před začátkem nového roku většinou nastává klidné období. To znamená, že je to perfektní doba k tomu, abyste prošli své věci a vyřadili to, co už nepotřebujete. Využijte tento čas k tomu, abyste připravili svůj domov na nový rok.

Nevyužité zimní oblečení

Pokud jste nějaké zimní oblečení během posledního měsíce neměli na sobě a máte pocit, že si je nevezmete ani v těch několika následujících, darujte je. Posbírejte všechny nenošené kabáty, šály a rukavice a doneste je do kontejnerů na oblečení.

Vánoční ozdoby, které už nechcete

V poslední době jsou čím dál populárnější živé stromky, obzvláště ty v květináčích. Jestli jste připraveni vyměnit váš starý umělý stromeček nebo ozdoby, které se vám už nelíbí, pusťte se do toho a zbytečně na věcech nelpěte. Prověřte místní organizace a zjistěte, jestli do některé z nich můžete alespoň něco darovat. Zbytek budete muset vyhodit.

Krabice, které nepotřebujete

Nemusíte si nechávat krabice od všech dárků, které jste letos dostali. Ujistěte se, že všechny krabice pečlivě projdete a vytáhnete z nich všechny důležité části a dokumenty. Potom si schovejte jen ty z nich, které budete potřebovat k případné reklamaci. Zbylé krabice vyhoďte do recyklovatelného odpadu, aby vám doma zbytečně nezabíraly místo.

Zbytky od jídla, které už nesníte

Potom, co jste hostili nebo jste se účastnili všech svátečních obědů, večeří a jiných posezení s přáteli nebo s rodinou, vám určitě doma zbyla spousta nedojedeného jídla. Některé z nich už možná ani k jídlu není. Využijte klidného období po svátcích a udělejte si pořádek v ledničce, abyste si mohli užít doslova čerstvý začátek nového roku. Dávejte pozor, co dáváte svým mazlíčkům.

Staré dětské hračky

Jestli máte děti, čas po Vánocích je ideální období na to, abyste darovali některé starší hračky, se kterými si děti už nehrají, protože nejspíš dostaly nějaké nové pod stromeček.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod