Jak odstranit zvířecí chlupy z různých povrchů

 Mazlíčci 
05. března 2019 14:18 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zbavte svůj domov chlupů efektivně Depositphotos
Pokud máte doma psy, kočky nebo dokonce obojí, víte jak dobře se jejich chlupy zachytávají na nejrůznějším textilu. Jedním z řešení je pořízení kožené pohovky. Jestli je ale tato varianta příliš drahá, bude se vám hodit několik triků, jak se chlupů zbavit.

S pomocí několika tipů ušetříme čas a energii, které bychom jinak ztratili během zdlouhavého a nesnadného čištění. První věc, kterou bychom měli mít na paměti, je, že statická elektřina a nízká vlhkost způsobují, že se vám bude s chlupy vypořádávat ještě hůře než v příznivých podmínkách.

Zbavte chlupů nábytek

Z čalounění chlupy odstraníte s pomocí gumové rukavice namočené ve vodě. Jednoduše rukavici opláchněte a přejíždějte po čalounění, dokud se chlupy nenalepí. Potom ji omyjte a opakujte tak dlouho, dokud nebude výsledek uspokojivý. Jestli zrovna nemáte po ruce gumovou rukavici, obdobně bude fungovat i namočená houba.

Další možností je nastříkat čalounění směsí vody a změkčovače prádla a potom všechno setřít spolu s chlupy.

Na dřevěný nábytek lze použít měkký hadr s leštidlem na dřevo, anebo antistatický čistící sprej. Tento sprej eliminuje elektrický náboj a způsobí, že bude sundávání chlupů snadnější a chlupy se nebudou k povrchu opakovaně lepit.

Jak na čistou podlahu

Koberec jemně třete pemzou. Všechny chlupy se tak shromáždí na povrchu koberce, kde je už potom snadno posbíráte. Váš koberec tím navíc nijak neutrpí.

Když vysáváte, přejeďte každé místo alespoň dvakrát a měňte směry pohybu, abyste uvolnili všechny chlupy. Existují také speciální nástavce a filtry přímo určené pro majitele zvířecích mazlíčků. Jestli si plánujete pořídit štěňátko, bude se vám také hodit vědět, jak vyčistit skvrny od moči.

Odstraňte chlupy z oblečení

Nechte si jeden lepící váleček u hlavních dveří, abyste si mohli rychle vyčistit oblečení před tím, než vyrazíte za přáteli nebo do práce.

Jestli se potýkáte s větším množstvím chlupů, hoďte oblečení na deset minut do sušičky spolu s ubrouskem. Pomáhá také přidávat do pračky tekutý změkčovač vody.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47