Problémy v kuchyni? Vyřešte je osvědčenými triky

 Dům 
05. dubna 2019 09:11 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Každá hospodyňka ocení dobré rady v domácnosti Depositphotos
Každá hospodyňka se občas v kuchyni potká s nečekanými problémy, které je potřeba vyřešit. Poradit si s nimi můžete starými triky. Díky nim lépe naostříte nože, vytáhnete korek z láhve od vína a také si vyrobíte rychlou drátěnku.

Ucpaný odpad a z toho vyplývající zápach, nasládlá chuť brambor, rýhy na varné desce, ale také chybějící váleček na těsto, nebo korek, který nejde vytáhnout z láhve od vína. Všechno můžete jednoduše vyřešit.

Ucpaný odpad

Pokud vás trápí ucpaný odpad, který špatně odtéká, můžete použít hned tři triky. Do odpadu stačí nasypat prášek do pečiva a zalít jej menším šálkem octa. Po pěti minutách pak odpad spláchněte litrem vařící vody.

Druhou variantou je nalít do trubek horkou vodu z uvařených brambor. Třetí finta spočívá v zalití zaneseného odpadu hrstí soli s horkou vodou. Uvidíte, co z toho zvolíte. Každá z možností by vás ale měla zbavit ucpaného odpadu a z toho vyplývajícího nepříjemného zápachu.

Ručník místo vývrtky

Chcete si dát večer s protějškem skleničku vína, ale nemáte vývrtku a korek nejde z láhve vytáhnout? Obtočte kolem hrdla láhve ručník namočený v horké vodě. Díky tomu se hrdlo rozšíří a korek se uvolní. Potom už půjde lehce vytáhnout.

Drátěnka z alobalu

Chybí vám drátěnka na mytí nádobí? Nemůžete se kvůli tomu zbavit mastnoty nebo zaschlých potravin? Poraďte si po svém. Zmuchlejte alobal do kuličky a vytvořte si vlastní drátěnku. Díky ní pak vydrhnete připálený hrnec.

Spousta česneku

Pokud jste dali do polévky příliš mnoho česneku, nemusíte ji vylévat. Vložte do hrnce síťku s petrželkou. Během pěti minut absorbuje část česnekové chuti, takže polévku spraví. Jen petrželku potom musíte vyhodit.

Nasládlé brambory

Jestli budete brambory skladovat v zimě, může se stát, že budou mít nasládlou chuť. Ničemu to ale nevadí, protože i té se můžete zbavit. Stačí brambory zhruba na pět dní uskladnit při teplotě mezi 18 až 20 stupni Celsia a nasládlá chuť by měla zmizet.

Ostré nože a rýhy na varné desce

Pokud máte tupé nože a chystáte se je naostřit, pomozte si také starým fíglem. Pokud je předtím namočíte na půl hodiny do osolené vody, půjdou pak lépe přiostřit. Jestli máte rýhy na varné desce, odstraníte je tak, že ji trochu zahřejete, posypete práškem do pečiva a setřete kosmetickým tamponem.

Váleček na těsto

Když nebudete mít váleček na těsto, poslouží vám prázdná láhev jako náhrada válečku nebo paličky na maso. V případě, že kape voda z kohoutku a vytvoří se kolem odpadu hnědá skvrna, nejdřív kohoutek opravte a pak odstraňte skvrnu. Navlhčete ji kyselinou šťavelovou a nechejte ji 20 minut působit. Potom vše opláchněte roztokem sody a čisté vody. U starých skvrn to musíte několikrát opakovat. O dalších radách, které využijete v kuchyni, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47