Rozbil se vám zvonek? Pořiďte si bezdrátový, pro instalaci stačí pouze baterie

 Dům 
31. března 2019 09:05 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tlačítko umístěte kamkoliv Depositphotos
Pokazil se vám domovní zvonek a přemýšlíte, jaký vybrat? Zkuste bezdrátový. Instalace je velmi jednoduchá a zapomenout můžete také na kabely, které nebudou potřeba.

Před výběrem zvonku si ujasněte, jaký požadujete dosah. Většinou narazíte na stometrový dosah, pokud však zapátráte, je možné sehnat i větší. Dosah může být snížen některými okolními vlivy, jako je například blízkost kovových předmětů nebo elektromagnetické rušení. Pokud jste našli ideální zvonek, je čas na instalaci, která zabere nanejvýš několik minut.

Tlačítko a vnitřní jednotka

Zvonek se skládá ze dvou částí, z tlačítka (vysílač) a vnitřní jednotky (přijímač). Nejprve vložte baterii do tlačítka (vysílače). Typ baterie se odvíjí od typu zvonku. Vždy je tato informace uvedena přímo u produktu. Většinou je tlačítko napájeno tužkovými nebo mikrotužkovými bateriemi. Vnitřní stanice (přijímač) může být napájena ze sítě nebo také bateriemi velikosti AA nebo AAA.

Snadná montáž

Zkuste pro tlačítko najít umístění, rozhodně by nemělo být v přímém kontaktu se sluncem a s deštěm. Vhodné umístění je do závětří nebo pod nějakou stříšku. Tlačítko můžete umístit například na vstupní dveře. Uchycení je možné pomocí samolepicí podložky nebo montážních otvorů. Místo zvonku si lze pořídit i klasické klepadlo, které opět přichází do módy.

Při stisku je vyslán bezdrátový signál do vnitřní jednotky a ta zazvoní. Přenos je zabezpečen rádiovými vlnami. Výhodou je velká volba volitelných melodií. Nemusíte se tak spokojit pouze se zvukem gongu, ale na výběr máte desítky možností. Dle libosti lze také upravit hlasitost znělky. Většinou narazíte na tři stupně (60 - 87dB).

Bezdrátový zvonek můžete sehnat i za 250 korun. Zvonky se větším počtem funkcí lze koupit i za tisíc korun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47