Tipy na výrobu adventních kalendářů pro děti i dospělé

 Dílna 
28. listopadu 2019 20:37 / Eva Vogelová
  0
📷
11 fotografií v galerii
Každý rok můžete mít zcela jiný adventní kalendář  Depositphotos
Adventní kalendáře neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře. Zpříjemňují čekání na Vánoce dětem i dospělým. V obchodě jsou většinou k dostání pouze papírové kalendáře s okýnky, ve kterých se nacházejí sladkosti. Mít každý rok takový typ kalendáře je nudné a drahé. Vyrobte si adventní kalendář raději sami.

Děti se většinou nemohou dočkat na Vánoce a mají velkou radost, když od příbuzných dostanou adventní kalendář. Dospělí z něj budou překvapení možná ještě více, protože ho od vás nebudou čekat. Máme pro vás tipy na výrobu adventních kalendářů pro děti i dospělé. Inspirujte se.

Adventní kalendář z perníčků

Pokud máte rádi perníčky, upečte je na adventní kalendář. Můžete si zvolit buď dvacet čtyři odlišných tvarů, nebo všechny stejné. Poslední perníček by měl být největší. Označte všechny perníčky čísly. Natrhejte větvičky a dejte je do vázy.

Perníčky propíchněte třeba háčky, které používáte na ozdoby na stromeček a pověste je na větvičky. Nevýhoda adventního kalendáře z perníčků je, že možná bude snězený dříve než na Štědrý den. Uděláte s ním radost dětem i dospělým.

Adventní kalendář z papírových pytlíčků

Vyrobit adventní kalendář z pytlíčků není těžké, zvládnou to i děti. Sežeňte si dvacet čtyři papírových sáčků. Mohou to být třeba ty, do kterých balíte dětem svačinu. Buď na ně přilepíte vystřižená čísla z barevného papíru, nebo je tam jednoduše napíšete třeba fixou. Papírové pytlíčky můžete dále nazdobit podle vlastní fantazie.

Do každého pytlíčku nachystejte různá překvapení. Nemusí to být vždy sladkosti, ale i malé drobnosti, dekorace či hračky. Zabalené pytlíčky přilepte třeba na kuchyňskou linku, lednici nebo jednoduše tam, kde na ně máte prostor. Pořiďte si na to oboustrannou izolepu.

Adventní kalendář z alkoholu

Adventním kalendářem s alkoholem potěšíte zejména dospělé členy rodiny. Stačí, abyste pořídili alkohol, který vašim příbuzným chutná. Můžete koupit třeba dvacet čtyři láhví různých druhů vína. Každou z nich přelepte číslem tak, aby nebylo vidět, co za druh vína to je.

Na pomoc s vyčerpáním adventního kalendáře si budete muset pozvat celou rodinu a všechny přátele. Takovou nadílku nejspíš nezvládnete vypít sami. Pokud vám nějaký alkohol zůstane, vůbec to nevadí, protože se vám bude hodit na silvestrovské oslavy. Dále čtěte: Bavlníkové větvičky si nekupujte, ale vlastnoručně vyrobte.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008