Proč někteří psi žerou trávu?

 Mazlíčci 
17. května 2019 05:24 / Eva Vogelová
  1
📷
7 fotografií v galerii
Pejskovi může chybět vyvážená strava Shutterstock
V jarních měsících všechno kvete a tráva se začíná zelenat. Z toho mají velkou radost psi, protože spousta z nich si na trávě občas pochutná. Snažíte se o svého mazlíčka pečovat všemožnými způsoby, ale nechápete, proč žere trávu? Objasníme vám to.

Když jste si všimli, že váš pejsek občas žere trávu, nemusíte se děsit. Pokud ji nehltá ve velkém množství, nejde o žádnou katastrofu. Nemusíte mu jeho zálibu zakazovat, protože k ní má své důvody.

Nedostává dostatek vyvážené stravy

První možností, proč si pejsci pochutnávají na trávě, je, že jim chybí vyvážená strava. Mají potřebu si trávou doplňovat vitaminy a minerály, které jim v běžném jídle chybí. Zaměřte se více na jídelníček vašeho pejska.

Informujte se, jaká strava je pro vaše plemeno vhodná. Vyčtete to z knížek nebo se můžete zeptat zvěrolékaře, který vám o tom jistě poví více.

Má na ni chuť

Pokud váš čtyřnohý parťák má vydatný jídelníček, trávu si dává, protože mu chutná. Někteří lidé si k hlavnímu jídlu dávají ještě salát. Tráva pro pejska může znamenat totéž. Dávejte však pozor, aby nejedl trávu, která je chemicky ošetřena. Z takové by se mu mohlo udělat velmi zle.  

Udělalo se mu špatně od žaludku

Váš pes mohl sníst něco, co mu nesedlo, a má z toho těžký žaludek. V takovém případě žere větší množství trávy, aby si vyvolal zvracení. Chce se zbavit obsahu v žaludku, ze kterého je mu špatně. Pokud se nakonec trochu vyzvrací, neděste se, protože se mu uleví. Kdyby zvracel delší dobu, odvezte ho raději ke zvěrolékaři. Mohlo by jít o něco horšího než jen závadné jídlo.

Nudí se

Pokud váš pes žere občas trávu, může to značit, že se během dne nudí. Možná se mu dostatečně nevěnujete a vyžaduje si od vás větší pozornost. Když budete mít čas, věnujte se mu co nejvíce. Můžete ho občas někomu přenechat na hlídání, aby nebyl moc dlouho sám. Pořiďte mu různé hračky, které může žvýkat místo trávy.

Instinktivně si pročišťuje střeva 

V minulosti si divocí psi instinktivně čistili střeva s pomocí zeleně, aby se jim v žaludku nemnožili střevní paraziti. V dnešní době můžete svého pejska odčervit, ale tento instinkt jim mohl přetrvat až do dneška. O tom, jak byste měli dbát na psí hygienu, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008