Vylepšete si spaní paměťovou pěnou, nebudete litovat

 Dům 
30. prosince 2019 17:39 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dobrá matrace se postará o kvalitní spánek Depositphotos
Spíte špatně, nemáte ráno při vstávání energii a jste zralí si tak znovu lehnout? Nezoufejte a zkuste si pořídit paměťovou pěnu. Existují matrace, podložka na matraci, ale také polštář.

Paměťová pěna je moderní a technologicky vyspělý materiál vyrobený z měkké elastické pěny. Má otevřenou buněčnou strukturu, která mění svoji tvrdost v závislosti na teplotě. Pěna při kontaktu s tělesným teplem měkne a pružně se přizpůsobuje lidskému tělu. Absorbuje tělesnou teplotu a udržuje ji, než člověk vstane z postele. Rovnoměrně rozkládá tlak matrace na tělo, což má pozitivní vliv na krevní oběh, také zlepšuje kvalitu spánku a zmírňuje bolesti zad.

Klidný spánek

Matrace stabilizuje tělo v poloze pro spaní a člověk se v noci méně otáčí, což napomáhá ke klidnému spánku. Paměťová pěna je vhodná například i pro lidi upoutané na lůžko, protože napomáhá proti vzniku proleženin.

Výrobci používají paměťovou pěnu na matrace, vrchní podložku matrace na pokrytí obyčejných matrací a také na polštáře, protože zatím žádný přírodní materiál nemá takové vlastnosti. Paměťovou pěnu má tak v ložnici už mnoho lidí.

Paměťová pěna je otevřená a vzdušná struktura, která odpařuje vlhkost a reguluje teplo. Je odolná a pružná a umožňuje dlouhodobé užívání bez toho, aniž utrpí kvalita. Je odolná vůči tlaku a podporuje správné držení těla. Matrace přináší pocit nadlehčení, protože tělu vytváří vhodnou oporu. Je také odolná vůči prachu, roztočům a bakteriím, takže se doporučuje i alergikům.

Prachoví roztoči nemají rádi umělé materiály, a proto se v takových matracích neusazují. O to lépe se spí alergickému člověku, u kterého to může vést k utlumení alergických reakcí a v některých případech i k vymizení jedné z příčin vzniku alergických reakcí.

Bolesti zad

Spaní na matraci nebo polštáři z paměťové pěny pomáhá od bolesti zad, kyčlí, ale také ramen. Bolesti mizí kvůli tomu, že je paměťová pěna citlivá na teplotu a na váhu. Díky tomu nevytváří na citlivá místa žádný tlak.

Matrace z paměťové pěny jsou ideální pro dvojpostele nebo postele, na kterých spí dva lidé. Zatímco na normální matraci cítíte každý pohyb partnera, u paměťové pěny je výhodou tlumení pohybu dalšího člověka. Pokud žijete s někým, kdo se každou chvíli otáčí a vás to budí, paměťová pěna je tím vhodným řešením, aby vás neustálé převalování protějšku nebudilo.

Zajišťuje ventilaci

Občas se říká, že matrace z paměťové pěny má za následek nadměrné pocení. Není tomu ale tak, většinou má pocení jiný důvod, než je matrace. Paměťová pěna totiž absorbuje tělesnou teplotu a udržuje ji, dokud na ní ležíte. Když vstanete, vychladne a ztvrdne. Struktura pěny navíc zajišťuje ventilaci.

Přestože matraci z paměťové pěny nekoupíte za pár stokorun, není to věc cenově nedostupná. Stačí mít pár tisíc korun jako v případě klasických matrací, od kterých se nijak zvlášť cenově neliší. Navíc mají dlouhou životnost, takže se nemusíte bát, že peníze vyhodíte oknem. Kam umístit postel, jsme psali zde.

Témata: spánek, postel, matrace
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve