Životnost a praktičnost látkového a koženého potahu sedaček

 Dům 
06. ledna 2020 08:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kožená sedačka vám dopřeje pohodlí Depositphotos
Obývací pokoj je místnost, kde se rodinní příslušníci scházejí nejčastěji, ať už po práci nebo o víkendech, povídají si, relaxují před televizí nebo hostí návštěvu. Proto je nutné udělat kompromis mezi vzhledem sedačky v obýváku a její účelností. Připravili jsme si tedy pro vás několik rad, abyste se rozhodli správně.

Prvním bodem při rozhodování je cena. Pokud vybíráte novou sedačku ve značkové prodejně, je dobře brát na vědomí, že kožené sedačky jsou výrazně dražší než látkové. Látkové sedačky se pohybují v ceně v rozmezí 30 000 - 65 000 Kč, ale kožené sedačky mohou přesáhnout cenu i přes 65 000 Kč. Sedačky nedoporučujeme kupovat v diskontních prodejnách s nábytkem, kdy kvalita potahových látek, ale i kůže, neodpovídají dané ceně.

Komfort sezení se může lišit

Látková tkanina je teplejší a příjemnější při dotyku s vaším tělem po celou dobu sezení nebo ležení. Při prvním dotyku kůže máte pocit chladu, ale za určitou dobu se na ní začnete potit. Proto lidé přes kožený sedák dávají stylovou deku.

Životnost látkového a koženého potahu

Na našem trhu je dostatek látkových potahů, které se dají čistit a vydrží déle než dříve. S koženým potahem neřešíte problém čištění nečistot a je taky odolnější proti poškození.

Nevýhodou kožených sedaček je, že se nemusejí s přímým slunečním světlem - sedačka by postupem času vybledla a popraskala a také by měla být minimálně půl metru od zdroje tepla, ať už od krbu nebo topení. Při správné péči se vám kožená sedačka odmění desítkami let skvělého vzhledu a měla by vydržet až čtyřikrát déle než sedačka čalouněná. 

Vzhled a údržba

Kožená sedačka dodá vašemu obývacímu pokoji vysokou eleganci. Minimálně jednou týdně by se měla kožená sedačka přetřít vlhkým hadříkem a také doporučujeme jednou nebo dvakrát za rok kůži sedačky naimpregnovat, aby se zachovala vláčnost a pružnost. Jakými přípravky je nejlépe kůži ošetřovat, by vám měl poradit přímo výrobce. Pokud by se tak nestalo, na trhu najdete různou kosmetiku na kožené sedačky.

Jestliže si koupíte látkovou sedačku, a máte doma malé děti, budete muset počítat s tím, že budete sedačku často čistit – tepovat. Je totiž daleko náchylnější k ušpinění než sedačka z kůže. Rozhodnutí ale záleží jen na vás. Musíte velmi zvážit všechny výhody a nevýhody. Jak si pořídit sedačku na míru, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47