Hlodavce lze vyhubit rychle, bezbolestně a mimo váš domov

 Dům 
29. ledna 2020 08:50 / Marie Popelková
  17
📷
4 fotografie v galerii
Hlodavce můžete vyhubit i humánním způsobem Depositphotos
Pokud se vám domů nebo na dílnu dostali nežádoucí hlodavci, můžete je vyhubit mnoha způsoby. Většinou ale jde o pomalou nebo bolestivou smrt. Jde to ale i jinak, a to díky speciálním návnadám, které na hlodavce působí podobně jako na lidi energetické nápoje.

Mít doma myš nedělá radost asi nikomu, to ale neznamená, že ji musíte zahubit trýznivým způsobem.

V pasti zvíře příliš dlouho trpí

Nejčastěji zřejmě lidé sahají po klasických pastičkách. Jejich účinnost je ale jen kolem 10 %. Když už se vám podaří myš lapit, dodržujte při jejím ostranění základní hygienická pravidla. I když je totiž mrtvá a má přeraženou páteř, její srst je plná cizopasníků. Nikdy se proto usmrceného hlodavce nedotýkejte holou rukou.

Rozhodně nepoužívejte takzvané pérové pasti, hlodavec v nich nepřiměřeně trpí a železa, jak se pasti také říká, jsou proto u nás zakázána. A už vůbec nejsou humánní pasti s lepem, ve kterých se myš trápí několik hodin ve smrtelných křečích.

Po jedu myš vykrvácí

Při hubení hlodavců můžete sáhnout po chemických nástrahách na hlodavce. Ale pozor, jedy jsou nebezpečné, protože se jimi mohou otrávit také psi a kočky. Mohou mít akutní účinek, kdy působí krátce po pozření.

V poslední době se ale používají spíše přípravky, které účinkují se zpožděním. Chytří hlodavci si totiž dokážou spojit předsmrtné chování svého "kolegy“ s tím, co naposled sežral, a vypěstují si tak odpor k návnadě. Přípravky se zpožděným účinkem způsobují první příznaky otravy až několik dnů po pozření nástrahy, když se již obranný reflex nevytváří. Většina těchto návnad funguje na principu ředění krve, jde o pomalu působící jed a zvíře nakonec uhyne na vnitřní krvácení.

Hubení energiťákem

Pokud vám ale vnitřně vadí myši trávit, můžete vyzkoušet i novinku v podobě "energiťáků" pro hlodavce. Tyto návnady myši netráví, ale naopak jim dodají obrovské množství energie. Je to podobné, jako když člověk vypije několik energy drinků najednou.

Hlodavci po pozření návnady neumírají hned, ale až za tři až pět dní po pozření. Nahromaděná účinná látka v návnadě jim způsobí rychlou a bezbolestnou smrt v podobě zástavy srdce. Navíc těsně před tím začnou hlodavci pociťovat dušnost, která je nutí vyhledat otevřené prostranství, kde se nadýchají čerstvého vzduchu. Hlodavci tak neuhynou někde za bedněním nebo stěnou, ale v místě, kde jejich tělo snadno vezmete a můžete vyhodit. O tom, jak lze přírodní cestou vyhnat hlodavce ze zahrady, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve