Ústní voda dokáže v domácnosti posloužit k mnoha účelům

 Ostatní 
16. února 2020 07:38 / Eva Vogelová
  4
📷
4 fotografie v galerii
Ústní voda vám poslouží k úklidu toalety Depositphotos
Ústní voda slouží jako prevence proti zubnímu plaku a osvěží váš dech. Málokdo ji dnes v domácnosti nemá. Využít ji můžete i k jiným účelům, hodí se do domácnosti a v péči o tělo. Přečtěte si, jakými způsoby vám ústní voda může posloužit.

Ústní voda se původně používala jako dezinfekce při chirurgických zákrocích. Lidé si s ní čistili rány a užívali ji k boji proti kvasinkovým infekcích. Dnes se používá k čištění úst, ale můžete ji využít i k jiným činnostem, a to zejména v domácnosti.

Úklid toalety

Pokud nemáte po ruce čisticí prostředek na mytí toalety, můžete sáhnout po ústní vodě. Ta bude účinkovat podobně jako přípravky určené k úklidu WC. Nalijte podle oka trochu ústní vody do mísy a nechte ji působit několik hodin. Následně spláchněte. Zbavíte se tím zápachu a toaleta se vám bude i lesknout.

Deodorant

Zapomněli jste si koupit deodorant? To může být problém pro ty z vás, kteří se hodně potí a na tričku se vám dělají koláče potu. Můžete ostatním trochu zapáchat a viditelný pot rozhodně nevypadá dobře. Pokud máte po ruce ústní vodu, jste zachráněni. Naneste si ji na vatový tampon a potřete si s ní podpaží. Ústní voda zápach z potu absorbuje a už ho neucítíte.

Zápach z odpadkového koše

Zapáchá vám odpadkový koš? Řešením je vynášet ho ještě předtím, než ho zcela naplníte. To však není moc praktické a patrně by se vám do toho ani nechtělo. Otravnému zápachu předejdete jednoduše. Vezměte si papírový kapesník či ubrousek a nakapejte na něj trochu ústní vody. Následně ho položte na dno čistého koše a na ně můžete zvesela házet odpadky. Ústní voda zápach pohltí.

Modřiny

Dělají se vám občas velké modřiny, které na těle nevypadají moc hezky? Vyzkoušejte na ně ústní vodu, díky které zmizí mnohem rychleji. Natřete si místa s modřinou ústní vodou a masírujte si je. Uvidíte, že po několika masážích už modřiny nebudou tak výrazné.

Lupy

Trápí vás lupy a nepomáhá vám na ně žádný šampon? Vyzkoušejte ústní vodu, která by vám s tímto problémem mohla pomoci. Umyjte si hlavu šamponem. Následně si důkladně vmasírujte do pokožky menší množství ústní vody a nechte ji zhruba pět minut ve vlasech působit.

Nakonec si vlasy opláchněte a použijte běžný kondicionér. Tento proces opakujte několikrát a zanedlouho byste měli vidět výsledky. Dále čtěte: Jak v domácnosti využít starý povlak na polštář?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve