Zbavte se zbytečností, než začnou vánoční svátky

 Dům 
15. listopadu 2019 11:01 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Nechte si jen to, co skutečně potřebujete Internet
Někdy potřebujeme ukázat správný směr nebo dokonce slyšet trochu brutální upřímnosti, abychom zjistili, co dělat. K tomu, abychom se zbavili věcí, které jsou zbytečné, nehodí se k nám domů, nebo se nám prostě jen nelíbí, je potřeba jenom přiznat si několik malých pravd.

Pokud jste přemýšleli nad tím, že by bylo dobré pustit se před svátky do pořádného úklidu, následující tipy by vám mohly vaši práci usnadnit. Někdy stačí jen být upřímní sami k sobě a uznat těžko zkousnutelné pravdy. 

To, že se vám něco nelíbí, se do budoucna nezmění

Možná vám to přijde zbavovat se věcí jen proto, že se vám nelíbí, jako plýtvání. Sami sobě si argumentujete, že daná věc je nová, a proto byste si ji měli nechat. Proč ale mít každý den na očích něco, co se nám nelíbí? Až bude daná věc pryč, zjistíte, že jste ji vlastně nepotřebovali a uděláte místo pro něco, co si budete moci užít.

Dárky, které jste dostali, už posloužily svému účelu

Zbavování se dárků, které jste dostali od vašich blízkých, a nelíbí se vám, je spojené s pocitem viny. Zkuste si uvědomit, že předání dárku darujícímu umožnilo vyjádřit náklonnost a péči o vás, takže účel už je v podstatě naplněný. To by vám mohlo pomoci poslat dárek někam, kde bude lépe využitý.

Váš dům není skladiště

Lpění na věcech, protože máte pocit, že se vám budou hodit v budoucnu, je jako vést sklad namísto domácnosti. Zkuste přeprogramovat svoje myšlení a nechte si věci, které se vám opravdu hodí teď. Až chvíle pro daný předmět nastane, což se může stát klidně až v řádu desítek let, teprve potom si jej můžete pořídit nebo jen vypůjčit.

Bráníte věcem, aby byly využité

Oblečení nemá pocity, ale kdyby nějaké mělo, pravděpodobně by se mu nelíbilo ležet celý rok na dně skříně. Věci ze skříně nebo z kuchyně, které nikdy nepoužíváte a jenom vám leží na poličce, neslouží ke svému účelu. Darujte je někomu, komu se budou hodit více. Když budete mít méně věcí, bude se vám snadněji udržovat pořádek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve