Lepicí páska dokáže v domácnosti vyřešit mnoho problémů

 Dům 
09. března 2020 08:53 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pásku využijete i při balení krabic Depositphotos
Koberec klouzající po podlaze, upadávající háček nebo roztržená krabice. Všechny tyto problémy lze doma vyřešit pomocí lepicí pásky, je však potřeba zvolit tu správnou. Z toho důvodu se neomezujte pouze na jeden typ, ale pořiďte si jich hned několik.

V žádné domácnosti by rozhodně neměla chybět klasická kancelářská páska. Hravě s ní slepíte roztrženou obálku i papír jakéhokoliv typu. K pásce je dobré mít odvíječ, pak nemusíte hledat konec ani nůžky. Osvědčit se vám může i odvíječ na prst a při častějším používání se poohlédněte po větší ruční variantě.

Různé typy

Při pokládce koberců či PVC podlahových krytin se jistě každý setkal s oboustrannou lepicí páskou. Pro domácího kutila jsou opravdovým pokladem, protože mohou v mnoha situacích snadno nahradit mnohem náročnější a pracnější mechanické spojování různých materiálů. Vynikají totiž vysokou pevností a dlouhou lepivou schopností. Oboustranné pásky vyrovnávají povrchové nerovnosti, nekorodují, jsou odolné vůči vlhku a na rozdíl od vrutů či hřebíků nenaruší spojovaný materiál.

Pokud se doma chcete pustit do malby pokoje, nezačínejte bez maskovací lepicí pásky. Zajistí kvalitní upevnění krycích fólií. Hodí se na lepení hladkých i hrubých povrchů, protože nestrhává barvu a ani nezanechává stopy lepidla. Výběr maskovací pásky však záleží vždy na materiálu, na který chcete pásku nalepit, zda jsou určeny pro interiér, nebo exteriér a také na jejich odolnosti vůči slunečnímu záření. Kvalitní pásky vydrží na stěnách delší dobu bez toho, aby při jejich strhnutí došlo k narušení podkladu. O užitečných radách, které vám usnadní malování pokojů, jsme psali zde

Balicí páska

Univerzálnost. Tak lze jedním slovem vystihnout balicí pásku. Používat ji lze na papír či lepenku, ideální je například k uzavírání krabic. Myslete však na to, že její odolnost není zrovna dvakrát vysoká a rozhodně ji nevyužívejte v exteriéru. Není také vhodná pro lepení na sklo nebo připevňování dekorací. Po čase zanechá zbytky lepidla, které nelze odstranit bez poškození povrchu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod