Pec na pizzu můžete mít doma s minimální potřebou místa a bez stavebních zásahů

 Dům 
06. března 2020 14:25 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Milujete dobrou pizzu? Depositphotos
Každý Ital by vám asi řekl, že nejlepší pizza je ta z pece. Pokud tuto italskou pochoutku milujete, pořiďte si pec domů. Vejde se i do malé kuchyňky a rozhodně vás finančně nezriunuje.

Mnoho lidí si pec na pizzu představuje jen jako robustní cihlovou stavbu s ohništěm. Je pravdou, že taková záležitost by se do kuchyně vešla málokomu a hlavně by zřejmě hodně času zahálela a jen brala prostor. Ale svého snu o domácí pizze z pece se nemusí vzdát ani majitelé malých kuchyní v paneláku. Existují totiž elektrické pece na pizzu, které po použití snadno schováte do skříňky mezi hrnce.

Elektrické pece na pizzu existují různé, ale pro domácí využití si vystačíte i s malou variantou, kterou snadno přenesete z kuchyně na zahradu, když budete chtít italskou pochoutku připravovat pod širým nebem. Jedinou podmínkou je, že musíte mít v dosahu elektrickou zásuvku.

Pizza jako od profesionála

Pokud zvolíte pec se žáruvzdorným kamenem, který se využívá i v tradičních italských kamenných pecích, rozhodně neuděláte chybu. Díky vysokým teplotám pečení dosahujícím až k 390 °C je tato mini pekárna schopná udělat pizzu bez vysušení omáčky a sýru. Rozhodně bude mít pizza zcela jinou chuť než ta připravená v klasické troubě. Jaké výhody má pec na pizzu?

  • Nepřilnavost povrchu. Už žádný pečící papír a zbytečné plýtvání olivovým olejem. Speciální povrch zajišťuje 100% nepřilnavost těsta.
  • Žáruvzdorný keramický šamot. Unikátní povrch zajišťuje stálou teplotu. Nebude vás trápit napůl nedopečená pizza.
  • Šetří čas i peníze. Mraženou i pizzu z domácího těsta upečete za polovinu času. Mraženou pizzu budete péct 4 minuty a pizzu z domácího těsta kolem 5 minut.

V peci připravíte i jiné pochoutky

Elektrická pec na pizzu vám ale neposlouží jen k přípravě křupavé pizzy. Využijete ji i jinak. Snadno v ní upečete také koláč, sendviče, maso, ryby anebo zeleninu. Milovníci italské kuchyně si v peci mohou připravit také italské speciality, jako je foccacia, panini anebo bruschety. A dobrou zprávou je, že vás pec na pizzu nijak finančně nezruinuje, levnější modely lze pořídit kolem tisícikoruny, ty dražší pak kolem dvou až tří tisíc korun. O dalších méně obvyklých spotřebičích do kuchyně jsme psali zde.

Témata: kuchyně, pizza, vaření
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít