Vyrobte si úžasné svítidlo za pár kaček

 Dílna 
08. března 2020 08:37 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Toto moderní stínítko si snadno můžete vyrobit i doma Pinterest
Hledáte zajímavé svítidlo do vašeho interiéru, ale nic není podle vašich představ? Zkuste si vyrobit vlastní originální stínidlo. Je z obyčejné příze.

LED zářivky mají jednu obrovskou výhodu. Zůstávají totiž stále chladné. A to právě dává tu možnost vyrobit si vlastní stínidlo přesně podle vašich představ. Díky tomu vás může lustr vyjít doslova na pár korun. A právě jeden takový si můžete snadno vyrobit právě teď. 

Stačí klubko vlny

Toto stínítko si skutečně zamilujete. Zvláště v noci, kdy si jej rozsvítíte, vám díky hře stínů a světel vytvoří v interiéru opravdu zajímavou dekoraci.

Potřebujete

  • několik klubek příze
  • tekuté školní lepidlo 
  • vodu
  • voděodolnou fixu
  • nafukovací balonek (velikost bude záviset na velikosti stínítka)
  • mísu, vařečku
  • rukavice, ubrus

Pracovní plocha

Nejprve si připravte pracovní plochu. Na stůl dejte nejlépe igelitový ubrus, stejně tak všechny další pomůcky, které budete potřebovat. Máte-li možnost, vezměte na sebe pracovní zástěru. 

Vařila myšička

Teď přichází na řadu trochu špinavější práce. Vymíchat si lepidlo. V misce smíchejte lepidlo a stejné množství vody. Nemáte doma žádné lepidlo nebo vám došlo? Pak není nic jednodušího, než si ho vyrobit doma. Pár receptů jsme psali zde. Do lepidla pak namočte klubíčko příze. Nechejte jej tam opravdu pořádně "vymáchat", aby doslova každá nit nasákla lepidlem. 

Míč nejen na hraní

Nafukovací balonek nemusí nutně vždy sloužit na oslavy nebo na hraní. V tuto chvíli poslouží jako forma na stínítko. Pomocí fixy označte místa, kde bude žárovka a přívodní kabel s objímkou. Pak začněte omotávat navlhčenou přízí balonek. Začněte nejprve svislým směrem a postupně přecházejte do vodorovné polohy. Počet spotřebovaných klubek závisí na tom, jak moc husté stínítko chcete mít. Ovinutý balon nechejte schnout například na hrnci den až dva. Pak praskněte balon, vytáhněte zbytky a nakonec provlečte elektrickou šňůru s objímkou. A máte hotovo.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008