Překvapivé využití olivového oleje v domácnosti

 Ostatní 
06. března 2020 08:38 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S olivovým olejem můžete vyleštit stříbro  Pixabay
Olivový olej se používá zejména k vaření, ale můžete ho využít i jinými způsoby. Pokud ho máte zrovna přebytek, bude se vám hodit na vrzající panty či zašlé stříbro. Můžete ho použít dokonce i k odlíčení make-upu. Zjistěte, jak s ním ještě naložit.

Olivový olej je všestranný pomocník. Prospívá zdraví, pleti a užitek z něj budete mít i v domácnosti. Stačí jen vědět, k čemu všemu ho můžete využít. Způsobů, jak ho zužitkovat, existuje hned několik. Inspirujte se.

Vyleštění stříbra

Máte doma stříbrné šperky, které by potřebovaly vyleštit? Vyzkoušejte na ně olivový olej. Nakapejte několik kapek do čistého hadříku a jemně s ním šperky vyleštěte. Olivový olej zpomalí oxidaci a ochrání vaše stříbro před výrazným poškrábáním.

Ochrana žiletek na holení

Pokud se často holíte, musíte si neustále pořizovat žiletky, protože se vám po chvíli otupí. Při častém holení ani drahé žiletky nevydrží věčně. Prodlužte jim životnost díky olivovému oleji. Namočte vatový tampon do olivového oleje a opatrně s ním potřete suchou žiletku tak, abyste se nepořezali. Opakujte to po každém holení.

Odlíčení make-upu

Pokud vám zrovna došel odličovač, další už si nebudete muset kupovat. Hravě ho nahradí olivový olej. Vezměte si vatový tampon, nakapejte na něj olej a odličte si pleť. Po něm zůstane vaše pokožka hebká. Nemusíte se s ním bát odlíčit ani řasenku. Olivový olej totiž řasy zvlhčí a vyživí.

Vrzající panty ve dveřích

Vrzající dveře jsou otravné. Nezáleží, zda jde o vchodové dveře, dveře od spotřebičů, skříněk či auta. Nepříjemné vrzání dokáže vytočit i klidného člověka. Kápněte olivový olej všude tam, kde vám vržou panty, a po skřípajícím zvuku už nebude ani stopy.  

Zaseklý zip

Zip se na bundě či mikině většinou zasekne v nejnevhodnější chvíli a člověk často neví, co s ním. Pokud máte doma olivový olej, můžete být v klidu. Namočte do něj vatový tampon a potřete s ním zaseklý zip. Následně s ním začněte jemně jezdit nahoru a dolů, aby se uvolnil.

Ochrana krájecího prkénka

Krájíte potraviny na dřevěném prkénku? Může se vám poměrně rychle zbarvit a popraskat. Z toho důvodu byste ho měli pravidelně ošetřovat, aby vám dlouho vydrželo jako nové. Stačí, když na něj občas nakapete olivový olej a rozetřete ho hadříkem. Dále čtěte: Využijte prakticky odlakovač na nehty.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008