Domácí psí šampon bez chemie. Jeho výroba je jednoduchá a krásně voní

 Mazlíčci 
10. března 2020 10:00 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
I pejskové potřebují čas od času pořádně vydrhnout Depositphotos
I pejsci potřebují čas od času pořádnou koupel. Nechcete však používat klasické chemické šampony? Pak není nic jednoduššího, než si vyrobit domácí.

Psí srst přílišné odmašťování nesnáší nejlépe. Takže hrozí, že pokud budete psa koupat často, kůže ztratí přirozenou schopnost se sama odmašťovat. Navíc můžete porušit mikroflóru kůže, která se v podstatě chová jako samostatný ekosystém s vlastní rovnováhou. Na druhou stranu je potřeba psa čas od času vykoupat. Ale s tím souvisí také správný výběr mycího prostředku, který by neměl být příliš agresivní, na druhou stranu by měl srst dobře očistit. Takovou službu vám udělají i přírodní prostředky. Stačí jich pár smíchat a na světě máte skvělý domácí šampon pro vašeho chlupáče, který mu rozhodně neublíží.

Úžasně voňavý

Rozmarýn je skvělá bylinka nejenom do kuchyně, ale velmi často se přidává také do kosmetiky. Pomáhá zlepšit náladu, rozehřát tělo a především dodá kosmetice úžasnou vůni. A právě rozmarýn je jedna ze složek, kterou použijete při výrobě domácího šamponu.  

Co budete potřebovat

  • 1 snítku čerstvého rozmarýnu
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g jedlé sody
  • 1 lžičku medu
  • tea tree olej

Výluh a mouka

Nejprve si připravte výluh z rozmarýnu a ovesnou mouku. Bylinku povařte 15 minut ve 250 ml vody. Nechejte vychladnout a zceďte. Ovesné vločky rozmixujte na mouku a nasypejte do velké mísy.

Antibakteriální přípravek

Teď už všechny ingredience stačí smíchat. Takže do mouky přidejte jedlou sodu, med, pár kapek tea tree oleje nebo levandulového oleje. Nakonec vlijte rozmarýnový výluh. Díky spojení těchto dvou bylin získáte skvělý antibakteriální přípravek. Vše promíchejte a můžete začít umývat pejska. Po koupeli ale nezapomeňte psa osušit ručníkem, na dosušení lze použít i fén. Srst musí být opravdu suchá, protože pokud pes po koupeli ulehne s vlhkou srstí třeba do pelechu, začne se kůže zapařovat a hrozí vznik kožních problémů. Jakým dalším chybám se při koupání psů vyhnout, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve