Kočičí plemena, která se chovají jako psi

 Mazlíčci 
16. dubna 2020 12:59 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Mainská mývalí kočka má přátelskou povahu  Freeimages
Někteří lidé chtějí mít doma výhradně kočku, nebo psa. Volba zvířete ovlivňuje zejména povaha zvířat. Kočky a psi se od sebe totiž některými rysy výrazně liší. Některá kočičí plemena se však chovají spíše jako psi. O jaká jde?

Všichni lidé nejsou stejní. To samé platí i pro kočky. Obecně lze říci, že kočky a psi spadají do určitých stereotypů. O kočkách je známo, že jde spíše o temperamentní a samotářská zvířata. Člověkem se nenechají zkrotit. Psi se chovají opačně. Zdržují se spíše ve smečkách a svým pánům jsou věrní až za hrob. Tyto charakteristiky však vždycky neplatí. Některá kočičí plemena inklinují spíše ke psí povaze.

Ocicat

Ocicat se podobá svým vzhledem ocelotovi. Jde o velmi aktivní plemeno, které má rádo pohyb. Můžete ho vzít na procházku s vodítkem. Rozhodně to není gaučový povaleč. Ocicat je inteligentní kočka, kterou můžete trénovat podobně jako psa.

Zvládne reagovat na několik hlasových příkazů. S trochou trpělivosti dokáže aportovat. Na rozdíl od některých koček nesnáší samotu, miluje děti a ráda si s nimi hraje. Nedělá jí problém se sdružovat s ostatními zvířaty. Ke svému pánovi dokáže velmi snadno přilnout.  

Turecká angora

Turecká angora je hravá kočka. Ráda si hraje s ostatními zvířaty a lidmi. Některé kočky nesnáší děti, ale turecká angora je zbožňuje. Dokáže dobře vycházet se psy. Rozhodně nejde o samotářské zvíře. Potřebuje, abyste jí věnovali spoustu času. Dožaduje se o něj jako psi. Pokud se jí člověk nemůže věnovat několik hodin denně, je vhodné jí pořídit nějakého dalšího kamaráda, aby nebyla smutná.

Ragamuffin

Plemeno ragamuffin má klidnou povahu. Tato kočka nemá problém se spřátelit s člověkem a ostatními zvířaty. Často vyžaduje pozornost podobně jako psi. Kdybyste šli z jedné místnosti do druhé, ragamuffin půjde za vámi. Bude se vám často držet za zadkem. Jde o loajální a mazlivého společníka. Tato kočka se cítí šťastně, když o ni lidé často pečují.

Mainská mývalí kočka

Mainská mývalí kočka je obrovská. Často svojí velikostí převyšuje některá psí plemena. Většina mainských mývalích koček přilne ke svému majiteli. Ráda se tulí, jde o společenského tvora. Občas se chová obezřetně k cizím lidem, ale netrvá jí příliš dlouho si na ně zvyknout.

S rodinou dokáže vytvořit pevné pouto, ale není na ní vyloženě závislá. Ráda si hraje s hračkami. Když se jí chce, můžete si s ní aportovat. Má kladný vztah k dětem. Přečtěte si o tom, co mají kočky a psi společné.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve