Ze starého trička lze bez šití vyrobit praktickou tašku, lehkou šálu nebo čepici

 Dílna 
15. dubna 2020 17:56 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Stará trička lze ještě využít Depositphotos
Máte doma pár starých triček? Je škoda je využít jen jako hadru na zem. Lze z nich totiž vytvořit hezké a praktické věci. Obrovskou výhodou je, že se obejdete i bez jehly a nitě.

Z trička se toho dá vyrobit velká spousta, internet je plný zajímavých nápadů. Jenže často výrobky vyžadují trochu zručnosti, případně šicí stroj. Pokud nemáte ani jedno, ani druhé, nezoufejte. Našli jsme pro vás několik nápadů, jak staré triko recyklovat a vytvořit z něj praktické věci i bez nutnosti cokoliv šít.

Nemusíte být zrovna extra šikovná švadlenka či krejčí, abyste si mohli doma vyrobit praktickou látkovou tašku, šmrncovní čepici nebo lehkou šálu kolem krku. Bude vám k tomu stačit jen staré triko a nůžky. Nic víc. Nejpříjemnější bude použít triko bavlněné, ale záleží to na vás.

Plátěná taška

Vytvořit ze starého trička praktickou tašku není nic složitého. Triko přeložte napůl rukávky k sobě a ustřihněte je tak, že bude tričko připomínat tílko. Výstřih o něco více prohlubte a pak triko převraťte naruby. Ze spodní strany trika ustřihněte úzký pruh látky a tou pak spodní část pevně uvažte. Nakonec tričko dejte opět lícovou stranou ven a můžete vyrazit třeba na nákup. Pokud nevěříte svému uzlu, můžete spodní okraj trička k sobě přilepit pomocí tavné pistole.

Lehký šál

Mít krk v teple se vyplatí. Když ale není nijak extra zima, stačí vám jen lehký nákrčník nebo šála. A přesně takovou si můžete snadno vyrobit ze starého trika. Jednoduše si ustřihněte dostatečně široký pruh a máte hotovo. Z dětského trička tímto způsobem vytvoříte klasický nákrčník, z dospěláckého bude pruh širší, takže jej kolem krku dvakrát obtočte a máte elegantní šálu.

Jarní čepice

Huňaté a teplé čepice už můžete schovat na další zimu, ale i tak se vám ještě může hodit lehká jarní pokrývka hlavy. Nemusíte za ni hned utrácet peníze, jednoduše si ji vystřihněte ze starého trička, které už nenosíte. O tom, jak ze starého trička vyrobit přetahovadlo pro psa, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty