Hezkou velikonoční výzdobu zvládnete i s kartonem od vajíček

 Dílna 
11. dubna 2020 17:45 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Z kartonu od vajíček lze vytvořit krásné dekorace Pinterest
Neměli jste letos moc času na velikonoční výzdobu a chcete to ještě napravit? Máme pro vás pár rychlých a jednoduchých tipů. Základem těchto dekorací je papírový obal od vajíček.

Papírové obaly na vajíčka se najdou snad v každé domácnosti. Poradíme vám, jak z nich rychlostí blesku vytvořit originální velikonoční dekorace.

Váza jako od designera

Doslova designovým kouskem se může stát i obyčejná váza nebo zavařovací sklenice. Stačí ji schovat do schránky vytvořené z obalů od vajíček. Ideální jsou k tomuto účelu velká papírová plata. Spojte je pomocí lepidla nebo aranžovacích drátků. Můžete je natřít nějakou barvou nebo je nechat v původní podobě, záleží to čistě na vás. Do vázy pak dejte pár větviček a dekorace je na světě.

Slepička s vajíčky

Plato od vajec můžete také proměnit v slepičku. Stačí plato oblepit papírem, přilepit z jedné strany hlavu a druhé nohy, případně i pár kuřátek. Hlavu i nohy si můžete nakreslit na běžný papír a ten pak nalepit na tvrdší karton. Kdo má doma pevnější látku, třeba filc, může použít i textilní materiál. Do obalu pak můžete naskládat ještě vajíčka, obarvená nebo přírodní.

Veselý zajíček

Pokud z papírového obalu opatrně vystřihnete přihrádku na vajíčko a obrátíte ji vzhůru nohama, stačí jen přimalovat obličej a dolepit ouška, která rovněž vystřihněte z obalu na vajíčka, a máte hned veselého zajíčka.

Slepičky v trávě

I tato dekorace je velmi snadná. Z výčnělků mezi přihrádkami na vajíčka vytvořte slepičky (stačí přidělat hřebínek a zobák a domalovat oči) a okolo poskládejte nastříhané tenké papírové proužky ze zeleného papíru. Pokud máte, můžete ještě do dekorace dát pár slepičích peříček. Kolem kartonu nalepte papír. Měl by být vyšší než krabička od vajec a horní část rozstříhejte, třásně budou evokovat travičku.

Velikonoční krabička

Pokud máte doma menší papírovou krabičku od vajíček, lze ji rovněž použít. Dejte do ní, co vás napadne, třeba čokoládové či keramické figurky zajíčků. Do vaječných skořápek pak můžete dát například naklíčenou řeřichu nebo si z ní vytvořte svíčku. Dobře se budou v krabičce vyjímat i drobná křepelčí vajíčka, peříčka či malé rostlinky. O neobvyklých metodách barvení vajíček jsme psali zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47