Psí plemena, která vás uhranou svýma modrýma očima

 Mazlíčci 
07. března 2021 09:05 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Sibiřský husky má pronikavé azurové oči Depositphotos
Psích plemen existuje velké množství. Lidé si rozhodně mají z čeho vybírat. Každý má možnost si najít chlupáče, který splní jeho představy, ať už jsou jakékoliv. Většina lidí si vybírá čtyřnohého kamaráda na základě povahových rysů, velikosti, stavby těla nebo srsti. Zásadní však pro někoho mohou být i psí oči. Málokdo odolá především zvířatům s modrýma očima.

Většina štěňat se narodí s modrýma očima, ale jen některým z nich zůstanou až do dospělosti. Občas lze narazit na chlupáče, kteří mají barvu každého oka jinou. Jedno většinou zůstane modré a druhé zhnědne. V každém případě jde o výjimečné tvory, od kterých svůj pohled neodtrhnete.

Border kolie

Border kolie je ovčácké plemeno, které je právem považováno za jedno z nejchytřejších. Může se pyšnit vysokou inteligencí a velkou energií. Člověk si na něj musí najít dostatek času, aby dokázal využít jeho potenciál. Border kolie se také vyznačují svým specifickým vzhledem, protože jejich kožich může mít různá zbarvení. Modré oči mají pouze někteří pejsci. Většinou se barva kukadel odvíjí od jejich srsti. Azurové oči spatříte většinou jen u nositelů se strakatým kožichem.  

Sibiřský husky

Sibiřský husky je patrně první plemeno, které vás napadne při pomyšlení na modré oči. Málokdo totiž přehlédne jejich ledově azurová kukadla a vlčí srst. Všichni by se s ním nejspíš chtěl pomazlit, ale rozhodně si ho nemůže pořídit každý. Potřebuje hodně pohybu a fyzickou zátěž. Pokud ji nemá, šťastný nebude. Hodí se zejména pro aktivní sportovce, kteří se věnují běhu, jízdě na kole či pravidelné turistice.

Louisianský leopardí pes

Louisianský leopardí pes je známý především díky svému pestrobarevnému kožichu. Podobně jako border kolie se může narodit s kožichem v různých barvách. Často má i různě zbarvené oči. Modrá kukadla najdete převážně u pejsků s tygrovanými a leopardími vzory.

Spatřit je však můžete i s šedými, černými, čokoládovými, zelenými nebo jantarovými. U některých se setkáte i s kombinací několika odstínů. Louisianského chlupáče si v minulosti pořizovali zejména farmáři, protože jde o spolehlivého hlídače a stopaře. Rozhodně není líný, ale naopak energický, takže se hodí spíše k aktivnějším lidem. Seznamte se také s nejmohutnějšími a největšími plemeny, která rozhodně nepřehlédnete.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve