Zbavte se nepříjemného zápachu z koše na odpadky. Pomůže jedlá soda i čajové pytlíčky

 Dům 
07. května 2020 09:40 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Odpadky nikdy nevoní  Depositphotos
Zápach vám může zkazit pobyt v kuchyni. Zápachu z koše se samozřejmě zbavíte tak, že odpadky vyhodíte. Potíž je v tom, že nikdo nechce vynášet koš několikrát denně. Zjistěte, jak snadno zbavit nepříjemného zápachu.

Mnohdy se může stát, že proti zápachu už vám nepomůže ani vysypání koše. Pokud ho pravidelně neumýváte, koš za chvíli začne zapáchat od různých odpadků sám. Čistit koš je jedno z řešení, jak se zbavit zápachu. Přečtěte si, co provést dál.  

Buďte pečliví

Při vyhazování odpadků často lidé nebývají pečliví. Při vhazování různých věcí do koše může nějaký kousek zapadnout mimo sáček. Když se naplní, vytáhnou ho, ale zbylé kousky, které se dostaly mimo sáček a zůstaly přímo v koši, většinou neřeší.

Nedělejte stejnou chybu, jde totiž o častou příčinu toho, proč koš začne časem zapáchat. Z toho důvodu všechny odpadky pečlivě z koše vyndejte. Pochopitelně jednou za čas musíte koš vymýt s pomocí čisticích prostředků. Nezapomínejte koš vždy zavírat.

Využijte jedlou sodu

Jedlá soda dokáže skvěle pohlcovat pachy. Zbaví vás zápachu z bot, ledničky a koše. Nejprve vymyjte koš, dejte do něj sáček a na jeho dno nasypte jednu až dvě polévkové lžíce jedlé sody. Následně do něj můžete začít házet odpadky. Nic víc dělat nemusíte.

Oloupejte si tropické ovoce

Máte rádi tropické ovoce? Nepohrdnete pomeranči, mandarinkami či citronem? Ovoce oloupejte a slupky položte na dno koše. Předtím je však nechte dobře vysušit. Slupky do koše můžete házet i mezi ostatní zbytky. Slupky z tropických ovocí dokáží neutralizovat zápach.

Pořiďte si usušené bylinky

Pořiďte si usušené voňavé bylinky, které provoní váš odpadkový koš. Pokud si pěstujete své vlastní, můžete je použít také. Bylinky položte na dno koše a můžete do něj házet odpadky. Pokud je nechcete mít pouze na jedno použití, nasypejte je do pytlíčku, který je před odpadky ochrání. Koš můžete vysypat a bylinky přesypat do nového pytlíčku.

Použijte čajové pytlíčky

Pokud rádi pijete čaj, patrně vám z něj zbývají čajové pytlíčky. Vylouhujte je, nechte vyschnout a položte je na dno koše. Můžete je házet do koše i průběžně. Čajové sáčky absorbují zápach a už ho neucítíte. Zjistěte, k čemu ještě můžete využít čajové pytlíčky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod