Svařované pletivo – nejen pro rodinné domy

 Dům 
26. srpna 2017 20:17 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Úspěch svařovaných sítí je ovlivněn zejména jejich vynikající kvalitou, která spolu s velmi příznivou cenou z nich dělá téměř dokonalý produkt. Shutterstock
Dílce ze svařovaných sítí jsou stále častěji využívány k oplocení logistických a administrativních areálů nebo staveb občanské vybavenosti . Vzhledem k architektonické pestrosti je začali používat i majitelé bytových a rodinných domů.

Pletiva jsou stále nejvyužívanější formou oplocení. Je to dáno nejen jejich cenou, ale i jednoduchostí montáže. Klasické čtyřhranné pletivo má v dnešní době silnou konkurenci v podobě svařovaného pletiva. To se svým vzhledem i vlastnostmi skvěle hodí pro oplocení rodinného domu, průmyslových areálů, ale i dětských hřišť a parků.

Výhody svařovaného pletiva

Svařované pletivo se vyznačuje mnohem vyšší pevností než klasické čtyřhranné pletivo, neboť je bodově svařované v každém spoji drátů. Je tím pádem také samonosné a při montáži nejsou třeba žádné napínací dráty ani ráčny, se kterými se často bojuje u montáže klasického pletiva. Vzhledem k jednoduchosti a rychlosti montáže a tomu, že není třeba tolik příslušenství (napínací dráty a ráčny), není plot ze svařovaného pletiva ani výrazně dražší než oplocení klasickým pletivem. Svařované pletivo je díky technologii výroby i poměrně bezpečné. Další výhodou svařovaného pletiva je vzhled a jeho neokoukanost. 

Použití svařovaných pletiv

Způsob výroby svařovaných pletiv je ideální pro mechanické zpracování. Můžete je řezat, ohnout, svařovat, natírat i pozinkovat.

Tato řada možností dává svařovaným sítím možnost uplatnit se v mnoha průmyslových odvětvích a stavebnictví. Zde jsou některé:

Kolejnice a bezpečnostní oplocení
Zařízení na zneškodňování odpadů a kontejnery na segregaci odpadů
Kotce a klece pro zvířata
Výplně pro vjezdy a brány
Přepravní kontejnery
Reklamní stojany
Regály v obchodech
Karoserie osobních vozidel

To je samozřejmě jen část možného použití svařovaných pletiv. Ve skutečnosti jsou možnosti neomezené a závisí jen na potřebách daného projektu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47