Starou okurku nemusíte hodit do koše. Pomůže v boji proti slimákům i v domácnosti

 Ostatní 
17. června 2020 09:08 / Marie Popelková
  1
📷
5 fotografií v galerii
Okurka může být užitečná pro odpuzování slimáků JumpStory
Okurka je oblíbenou potravinou, na které si potrpí zejména zdravě se stravující lidé. Hodí se do salátu, jako příloha nebo jen tak na svačinu. Pokud je okurka stará, nemusíte ji vyhodit, lze ji použít k jiným účelům jako vyčištění bot, baterie nebo proti slimákům.

Čerstvá zelenina by měla být základem stravy každého člověka, který chce udržovat zdravý životní styl. Zelenina přináší mnoho vitaminů, které tělo potřebuje. Okurka tak patří bezpochyby k potravinám, které by neměly v jídelníčku chybět.

Čas od času se ale stane, že okurku zapomenete spotřebovat a už není úplně čerstvá. Nemusíte ji vyhazovat, lze ji využít na mnoho dalších věcí. I když už není k snědku, může vám pomoct například při čištění.

Vyleští boty

Posloužit může například u bot. Pokud je potřebujete naimpregnovat, vyleštěte je proužkem oloupané okurky a potom je vytřete do sucha hadrem nebo papírovým kapesníčkem. Uvidíte, že rozdíl ihned poznáte.

Pomůže s nerezem i pokreslenou zdí

S okurkou můžete dosáhnout lesku i při čištění nerezové baterie u dřezu nebo u konvice. Nechejte na rez chvíli působit šťávu z okurky a potom vše otřete hadrem. Po takovém ošetření nezůstávají na povrchu skvrny, které by vás mohly trápit.

Pokud máte rozverné děti, které pomalovaly zeď pastelkami, nemusíte se hroutit. Pokud si jejich kresby nechcete nechat na stěně jako zpestření, dostanete je dolů právě pomocí okurek. Neoloupaná zelenina bude fungovat jako guma na tužku.

Vrzající dveře

V případě, že vám vržou dveře, nemusíte hledat olej ani vazelínu. Stačí panty potřít okurkou a vrzání přestane. Plátek můžete použít i na zrcadlo, které se v koupelně stále mlží. Stačí potřít okraje zrcadla a zamlžovat se nebude.

Odpudí slimáky

Okurka může být užitečná i na zahradě pro odpuzování slimáků. Plátky naskládejte na tácek z hliníku. Šťáva a kov společně reagují a vytvářejí pro slimáky aroma, které je odpuzuje. Člověk přitom žádný zápach nevnímá. Jak na ucpaný odpad jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod