Alobal je v domácnosti výjimečný pomocník. Naučte se jej maximálně využít

 Ostatní 
10. července 2020 08:39 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S alobalem vydrhnete připálené nádobí  Depositphotos
Alobal většina lidí používá hlavně k vaření, pečení či grilování. Málokdo však ví, že ho může využít efektivně i k jiným činnostem. Pomůže vám v domácnosti vyřešit hned několik potíží. Zjistěte, jak plně využít jeho potenciál.

Alobal má hned několik využití. Byla by škoda ho zužitkovat pouze k balení svačiny, pečení či vaření. Můžete s ním vyčistit i stříbrné šperky a připečené nádobí.

Broušení nožů a nůžek

Potřebujete si naostřit nože a nůžky, ale nemáte k tomu nic, čím byste to provedli? Postačí vám alobal. Pokud chcete nabrousit nože, zmačkejte alobal do kuličky a několikrát s ním přejeďte po ostří. Když máte v plánu nabrousit nůžky, několikrát přeložte kousek alobalu a rozstříhejte ho. Párkrát to zopakujte a vaše nůžky už nebudou tupé.

Mytí připáleného nádobí

Mytí připáleného nádobí není žádná legrace. Často vám s tím nepomůže běžná houbička na nádobí, ale budete muset použít drátěnku. Pokud vám doma chybí, použijte místo ní alobal. Utrhněte si kus alobalu a zmačkejte ho. Následně s ním vydrhněte veškeré nádobí, na kterém jsou připálené zbytky jídla.

Efektivnější žehlení

Žehlení patří mezi nejméně oblíbené domácí práce. Není divu, že ho spousta lidí nejraději odkládá na později. Žehlení si však můžete trochu zjednodušit. Pomůže vám s tím alobal. Pokud máte žehlicí prkno s potahem, odejměte ho a dejte pod něj větší kus alobalu. Má totiž výborné výhřevné vlastnosti. Když přejedete žehličkou po oblečení, prohřeje se i ze spodu a žehlení bude rychlejší a jednodušší.

Čištění zčernalého stříbra

Stříbrné šperky po nějaké době zčernají a už se nehodí je nosit. Kvůli tomu je raději zastrčíte do šuplíku a už nebude používat. To už dělat nemusíte, protože pro vás máme tip, jak zčernalé stříbro snadno vyčistit, aby se zase lesklo. Připravte si menší misku, kterou vystelte alobalem. Nalijte do ní převařenou vodu, přidejte čajovou lžičku jedlé sody a špetku kuchyňské soli.

Směs zamíchejte a položte do ní stříbrné šperky tak, aby se dotýkaly alobalu. Nechte je tam pár hodin a následně šperky vytáhněte a opláchněte. Dále čtěte: Starou okurku nevyhazujte do koše. Pomůže vám v boji proti slimákům.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum