Zašívat děravé ponožky nemá smysl. Využijte je k praktickým činnostem

 Dílna 
07. července 2020 10:00 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Z děravých ponožek si můžete vytvořit antistresový míček  Jumpstory
Válí se vám ve skříni několik děravých ponožek, ale odmítáte je vyhodit? Nemá smysl je neustále zašívat, protože se v nich stejně za chvíli udělají nové díry. Zbavovat se jich skutečně nemusíte, protože je lze použít k praktickým činnostem.

Staré, děravé či liché ponožky mají hned několik využití. Vyhodit je do koše by byla škoda. Můžete je využít při úklidu či sportu. Inspirujte se, jak na to.

Zbavte se nepříjemného zápachu

Zapáchá vám vaše skříň či botník? Nepříjemného zápachu se můžete poměrně snadno zbavit. Pomohou vám staré ponožky a kávová zrnka. Kávu nasypte do starých ponožek. Zauzlujte je a pověste či položte do skříně mezi oblečení. Káva totiž dokáže absorbovat zápach. Pokud jsou vaše ponožky děravé, dejte dvě přes sebe a zrnka se vám nevysypou. Pokud nechcete plýtvat kávovými zrny, poslouží vám i kávová sedlina.

Vytřete podlahu

Pokud vytíráte podlahu mopem, musíte často vyměňovat hadr, který se na něj lepí. Velmi rychle se totiž zanese. Nemusíte utrácet za náhradní, ale využijte staré ponožky. Najděte nějaké větší, které se vám podaří přetáhnout přes mop, a můžete s nimi vytírat podlahu. Budete se vám s nimi dobře pracovat a navíc jsou šetrné. Nepoškrábou vám podlahu.  

Běhání s mobilním telefonem už nebude problém

Máte doma ponožky s vysokým lemem? Vystřihněte si ho a navlékněte na paži. Do něj si uložte mobilní telefon. Předtím byste ho však měli schovat do obalu, protože se při sportu zpotíte. Nyní můžete bez problémů při běhu poslouchat muziku nebo mít spuštěnou aplikaci, která vám spočítá, kolik jste uběhli kilometrů a spálili kalorií. Kromě mobilního telefonu si tam samozřejmě můžete schovat i mp3 přehrávač nebo cokoliv, co potřebujete mít během sportu u sebe.

Bojujte se stresem

Zažíváte v poslední době stres? Vytvořte si antistresový míček z ponožky. Přichystejte si rýži a nasypte ji do staré ponožky a zavažte. Pokud je vaše ponožka děravá, navlékněte dvě přes sebe. Když vás přepadne stres, ponožku s rýží mačkejte.

Utírejte prach jednoduše

Utírání prachu je otrava. S praktickou prachovkou vám to půjde rychleji. Navlečte si starou ponožku na ruku a stírejte s ní prach. Dostanete se s ní i do méně dostupných míst. Můžete snadno utřít i zaprášené listy pokojových rostlin. Dále čtěte: Vlhčené ubrousky jsou šikovným pomocníkem v domácnosti. Vyrobte si je sami.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum