Dbejte na správné skladování psích granulí, jinak mohou mazlíčkům ublížit

 Mazlíčci 
31. srpna 2020 14:59 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Psí granule skladujte v chladu  Depositphotos
Nakupujete granule pro svého pejska ve velkých baleních? Pokud je pořídíte ve větším množství, budou levnější. Má to však svoji stinnou stránku. Granule nevydrží věčně a mohou se zkazit ještě předtím, než je váš čtyřnohý kamarád stihne všechny sežrat. Pokud nechcete, aby bylo vašemu čtyřnohému parťákovi z granulí zle, zjistěte, jak je uskladnit, aby vydržely poživatelné co nejdéle.

Psi nedokáží pozřít celý pytel granulí za pár dní. Mnozí si neuvědomují, že granule se mohou zkazit podobně jako lidské jídlo. Vydrží sice čerstvé o něco déle, ale i ony mají své limity. Proto je potřeba při jejich uschovávání dodržovat několik zásad.

Chladné prostředí je pro skladování granulí ideální

Granule skladujte ideálně v chladném prostředí. Chraňte je před velkými vedry a přímými slunečními paprsky. Bude se jim dařit v šeru a tmě. Ideální teplota pro skladování granulí se pohybuje okolo osmnácti stupňů Celsia.

Teplota v místnosti, kde granule uskladňujete, by rozhodně neměla být vyšší než je dvacet pět stupňů Celsia, jinak mohou vašeho chlupáče postihnout nepříjemné bolesti břicha. Zkažené granule poznáte podle toho, že zapáchají jinak než obvykle. Když zjistíte, že už jsou prošlé, rozhodně je svému pejskovi nedávejte, ale rovnou je vyhoďte.

Vlhko granulím nesvědčí

Granulím se daří v chladném prostředí, ale nesmí tam být vlhko. V dlouhodobém horizontu do sebe granule mohou natáhnout vlhkost. Kvůli tomu mohou začít plesnivět. Nějakou chvíli si ani nemusíte všimnout, že se v nich plísně objevily.  

Doporučujeme vám, abyste je pravidelně kontrolovali. Do pytle s granulemi by neměl volně proudit vzduch. Po prvním otevření je zabezpečte tak, aby se do nich nemohl dostat žádný kyslík.

Ochraňte granule před škůdci

Do pytle s granulemi se mohou snadno dostat škůdci. Pokud je skladujete ve sklepě, mohou granule napadnout myši. Když je uskladňujete v chladnější místnosti v domácnosti, nemusí se jim vyhnout mouční moli. Granule proti škůdcům ochráníte tak, že si pořídíte barel s těsnicím víkem.

Lze říci, že díky tomu zabijete dvě mouchy jednou ranou. Škůdci se nebudou mít šanci za granulemi dostat. Navíc do barelu nepronikne ani žádný vzduch a granule vydrží déle čerstvé. Dále čtěte: Nadbytek tuku nebo nedostatek vlákniny v psí stravě může vyvolat trávicí potíže.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod