K léčbě se nepoužívají jen koně nebo psi, ale i kočky. Umí prý zázraky

 Mazlíčci 
14. ledna 2020 07:00 / Marie Popelková
  2
📷
4 fotografie v galerii
Kočka musí mít vše pod dohledem Depositphotos
I s kočkou, tedy její společností, se dá léčit řada neduhů. Felinoterapie, jak se tato metoda nazývá odborníky, prý dokáže zázraky.

Každý člověk se už někdy setkal s pojem hipoterapie nebo canisterapie a je nad slunce jasné, že kočka vás nemůže vozit jako kůň nebo vodit jako asistenční pes, ale i tak vám její přítomnost pomůže od zdravotních potíží.

Určení diagnózy

Znají to všichni, kdo mají doma kočku. Pokud vás něco bolí, je jen otázkou času, kdy zvíře přiběhne a lehne si na vás. Kočka je schopná bolavé místo najít a léčit ho tím, že si na něj lehne, přede, svým teplem ho zahřívá a bolest ustoupí. Pokud je situace vážná, dokáže na nemocném člověku ležet i několik hodin. Pokud si kočka často lehá člověku na hlavu, znamená to, že má dotyčný buď problémy se zvýšeným tlakem, nebo trpí na bolesti hlavy. Lehání na levé rameno nebo lopatku, znamená problémy se srdcem. Pokud si člověku lehne na záda, cítí problémy s ledvinami a nohy nám ošetřuje v případě nízkého tlaku.

Prodloužení života

Lidé, kteří mají doma kočku, žijí v průměru o deset let déle než ti, kteří ji nemají. Majitelům koček byla naměřena výrazně nižší hladina cholesterolu a lepší krevní tlak.

Akupunktura zdarma

S kočkou se obejdete bez jehliček a výsledek je stejný. Tím, jak po vás chodí a vystrkuje drápky, dráždí reflexní zóny stejně jako akupunktura. 

Nemoci srdce

Když hladíte kočku, celkově se tím zklidňujete. Během této terapie konkrétně dochází ke snížení krevního tlaku a zvolnění srdeční činnosti. Kočka v domě také snižuje riziko recidivy infarktu myokardu. Jakmile jsou majitelé koček trochu podráždění a napjatí, jejich čtyřnohý miláček se začne o ně hned otírat a příst.

Poruchy trávícího ústrojí

Plazení kočky prospívá správnému trávení a dokáže také léčit některé choroby trávícího traktu.

Stres a únava

Kočky dokážou pomáhat lidem, kteří trpí nespavostí, podrážděností, bolestí hlavy a únavou a depresí.

Posílení imunity

Pokud posloucháte kočičí předení pravidelně každý den, má to příznivý vliv na vaši imunitu. Kočičí předení urychluje hojení ran a růst a sílení kostí. Kočka dokáže pomoci i od bolesti kloubů. Dále čtěte: Zvládáte komunikaci s kočkou? Když víte, jak na to, je to hračka.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve