Domácím šamponem budete šetřit své vlasy i peněženku. Jeho výroba je neskutečně jednoduchá

 Ostatní 
21. září 2020 10:33 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Domácí šampon šetří vaše vlasy i peněženku Depositphotos
Pokud chcete vyzkoušet přírodní kosmetiku, můžete si zkusit vyrobit svůj vlastní domácí šampon. Překvapí vás, jak jednoduché a levné to je. Nebudete navíc šetřit pouze svou peněženku, ale také své vlasy a přírodu.

Jestli chcete vyzkoušet přírodní kosmetiku, zkuste si vyrobit svůj domácí šampon. Jeho výrobou ušetříte nejenom peníze. Ulehčíte také svým vlasům, které nebudete zatěžovat zbytečnou chemií, a také přírodě, protože jeho výroba je ekologicky nenáročná.

Šampon z jedlé sody

Asi nejjednodušším typem domácího prostředku na mytí vlasů je šampon z jedlé sody. Na jeho výrobu budete potřebovat pouze jednu lžíci jedlé sody na sklenici vody. Směs následně naneste na celou délku vlasů a vmasírujte do pokožky hlavy a po krátkém působení opláchněte. Jelikož jedlá soda může vaše vlasy vysušovat, můžete po opláchnutí ještě vlasy umýt vodou s jablečným octem. V případě mastných vlasů zase můžete do směsi přidat ještě žloutky, citronovou šťávu nebo ocet.

Bylinný šampon

Dáváte-li přednost bylinným šamponům, můžete si doma vyrobit i tuto variantu. V tomto případě si převařte hrnek vody a vmíchejte čtyři lžíce olivového mýdla. Přidat můžete i pár kapek esenciálního oleje a hrst bylinek vlastního výběru. Vše nechte louhovat do druhého dne a následně směs sceďte do lahvičky na váš domácí šampon. Tato varianta šamponu vám vydrží přibližně týden.

Jaké bylinky vybrat

Bylinky pro svůj šampon můžete volit podle typu a barvy vašich vlasů. Pokud nad výběrem té pravé bylinky váháte, můžete se řídit jednoduchými radami. Pokud máte vlasy světlé, můžete zvolit heřmánek, který vlasy mírně zesvětluje a tónuje. Lámavým vlasům zase pomůže rozmarýn a těm suchým pro změnu kostival či šalvěj. Podrážděnou pokožku hlavy zase zklidní měsíček. Jak si vyrobit domácí pleťovou masku, se můžete dočíst zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve