Papírové utěrky nemusí sloužit jen na úklid. V domácnosti mají ještě mnoho praktických využití

 Ostatní 
16. září 2020 13:10 / Eva Vogelová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Papírové utěrky jsou v kuchyni nedocenitelným pomocníkem Depositphotos
Papírové utěrky mají v kuchyni své místo. Když něco rozlijete, můžete je hned použít. Sáhnout po papírových utěrkách je mnohem lepší, než mít doma látkové. Ty totiž musíte často prát. Papírové utěrky vám neposlouží jen na úklid, mají ještě několik dalších využití.

Papírové utěrky v domácnosti jsou malý poklad. Málokdo to však o nich ví. Mají vysokou savost, takže zbaví vaše pokrmy přebytečného tuku. Dále vám poslouží jako jednorázový filtr na čaj či kávu.

Papírové utěrky nasají mastný tuk z potravin

Papírové utěrky mají výbornou savost, takže z mastných potravin doslova vysají přebytečný tuk. Pokud plánujete smažit bramboráky, topinky, karbanátky či hranolky, papírové utěrky se vám budou hodit. Rozložte je na talíř a pokrmy na ně položte hned, jak je vyjmete z pánve. Váš žlučník vám za to poděkuje.

Papírové utěrky nahradí filtr na čaj a kávu

Pijete sypaný čaj? Některé z nich jsou tak jemné, že sítko všechny částečky nedokáže zachytit. Papírová utěrka to však umí. Připravte si hrnek, na něj sítko a přeložené papírové utěrky. Voda vám proteče, ale drobné částečky už ne. To stejné můžete provést s kávou. Po jednom použití papírové utěrky vyhoďte.

Z papírových utěrek si můžete udělat odličovací tamponky

Došly vám odličovací tamponky? Nahradit je mohou papírové utěrky. Přichystejte si celou roli a rozřízněte ji v půli. Zároveň si sežeňte nádobu kulatého tvaru, do které nalijte vodu. Můžete do ní přidat i olivový či esenciální olej.

Dále do vody přilijte i malé množství odličovače na make-up. Jednu polovinu role postavte do kulaté nádoby s vodou a dalšími ingrediencemi. Poté, co role nasaje tekutinu, z ní odstraňte karton. Následně uskladněte odličovač do chladné místnosti, aby vám vydržel co nejdéle.

Uskladněte bylinky v papírových utěrkách

Pokud máte doma bylinky, patrně chcete, aby byly co nejdéle voňavé a čerstvé. S tím vám pomohou papírové utěrky. Nejprve bylinky umyjte ve vodě a dejte na připravené papírové utěrky. Ty zabalte a schovejte do sáčku. Takto zabalené bylinky vložte do lednice. Díky tomu vám vydrží voňavé delší dobu. Dále čtěte: Mikrovlnka dokáže více, než jen ohřívat jídlo. Oloupe česnek a upraží ořechy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve