Myslete na bezpečnost vašeho psa. Rozsviťte ho za podzimních procházek, možností je hned několik

 Mazlíčci 
22. září 2020 14:06 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pes potřebuje pravidelně venčit třikrát denně bez ohledu na denní dobu Depositphotos
Podzim už pomalu klepe na dveře a s ním se začíná i dříve stmívat. Večerní procházky s vaším pejskem už nemusejí být bezpečné. Pomoci vám mohou různé vychytávky.

Pokud nemáte zahradu, kam můžete svého pejska kdykoliv vypustit, musíte ho pravidelně venčit. Nepravidelný režim může u psů způsobit problémy s udržením malé i velké potřeby. Minimum jsou tři procházky za den, ráno, v podvečer a večer před spaním, každá minimálně 30 minut. S příchodem podzimu a zimy se tak večerním procházkám prostě nevyhnete. Chlupáč se však ve tmě snadno ztratí a stává se neviditelným pro ostatní chodce, cyklisty nebo řidiče. Proto je potřeba pejska zviditelnit. Na výběr máte hned několik možností.

Reflexní doplňky

Při výběru proto vezměte v potaz, kam nejčastěji na procházky chodíte. Uvažujte ale také nad tím, jakého máte psa. Pokud venčíte psa ve městě, kde je pouliční osvětlení, nebo s ním chodíte jen v podvečer, kdy ještě není úplná tma, hodit se vám budou různé reflexní doplňky. Ty odrážejí okolní světlo. Koupit můžete například reflexní šátek, vestu či objojek nebo rovnou celý postroj. 

Svítivé obojky

Aktivním chlupáčům, kteří chvíli nepostojí, pořiďte raději svítivé doplňky, i když chodíte jen do osvětlených ulic. Díky tomu se vám nestane, že by se vám chlupáč ve tmě ztratil. Tyto doplňky jsou často opatřeny LED svítidlem a blikají, takže se hodí i do parku nebo do lesa, kde je úplná tma. Viditelnost některých světýlek bývát totiž až na vzdálenost půl kilometru. Nejjednodušší a také nejlevnější způsob, jak udržíte svého psa viditelného, je pořízení svítivých obojků nebo kroužků, které navléknete mazlíčkovi na krk. Pokud hledáte levnější variantu, existují i různé pásky či přívěšky, které se dají snadno připevnit na obojek. Nemusíte se ničeho obávat. Světlo nijak vašemu mazlíkovi neubližuje a ani jej neoslňuje. A vy budete mít vždy přehled o tom, kde se váš chlupáč zrovna nalézá.

Pojistěte se zvukem

Chcete-li mít opavdu jistotu, že se vám pes ve tmě neztratí, vybavte jej ještě zvukovým doplňkem, který snadno zavěsíte na obojek. Může jí například o dvě známky, které budou o sebe při běhu cinkat, a nebo drobnou rolničku.

Světelný aport

Miluje váš pes aportování? Kupte mu světélkující hračku, kterou pak najde snadno v kteroukoliv denní i noční dobu. Existují různé míčky nebo aportující tyče, které ve tmě svítí. Nebo mu vyrobte hračku ze staré deky. Světýlko na ni připevníte už snadno. Jak hračku vyrobit, jsme psali zde.  

Rada na závěr 

Tím, že vybavíte svého psa reflexními doplňky sice ochráníte jeho, ale sebe už ne. Proto i vy byste měli myslet na to, že byste za šera měli být také vidět. Oblékejte reflexní bundy, na zápěstí si připněte reflexní pásky a na batoh nebo bundu světélkující přívěšek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47