Houbička na nádobí má několik nečekaných využití, která vás překvapí

 Ostatní 
02. října 2020 12:25 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Byla by škoda houbičky používat pouze na nádobí  Depositphotos
Houbičku na nádobí většina lidí využívá jen na mytí talířů a špinavých povrchů. Málokdo však ví, že má mnohem více využití. Byla by škoda ji používat jen k jednomu účelu, protože skvěle saje tekutiny a snadno ji můžete rozstříhat. Zjistěte, k čemu se vám budou houbičky na nádobí hodit.

Pokud vám doma houbičky na nádobí přebývají, můžete je využít různými způsoby. Můžete si s nimi odlakovat nehty a odstranit žmolky na oblečení. Pokud s houbičkami umýváte nádobí, musíte je pravidelně zbavovat bakterií, protože jsou pro ně doslova živnou půdou. Několikrát za týden je dejte do mikrovlnky. Vysoká teplota je usmrtí.

S houbičkou si snadno odlakujete nehty

Lak často nejde snadno z nehtů dolů. Pokud vás už nebaví ho neustále drhnout silou, vyzkoušejte jeden tip, díky kterému vám to půjde snadněji. Připravte si menší a širší skleničku nebo misku. Vezměte si houbičku na nádobí a srolujte ji do skleničky.

Můžete houbičku rozstřihnout tak, aby se vám tam vešla. Měla by tam být vložená hodně natěsno. Doprostřed nalijte odlakovač na nehty. Nakonec už jen stačí, abyste tam vložily prst a několikrát s ním otočily.

Vytvořte si samozavlažovací květináč

Potřebujete, aby vaše květiny vydržely déle zalité, ale nemáte doma samozavlažovací květináč? Vyrobit si ho můžete sami pomocí houbičky na nádobí. Pokud své rostliny na několik dní opouštíte, budou potřebovat více vody, aby nevyschly. Zároveň jim nedělá dobře přílišné přemokření. Tento problém můžete vyřešit poměrně rychle.

Dejte na dno květináče houbičku. Pokud je větší, můžete jich naskládat vedle sebe více. Poté nalijte do květináče větší množství vody bez obav, že by rostlina uhynula. Houbičky si ji totiž vsáknou do sebe. Květina si z ní bude postupně tahat tolik vody, kolik bude potřebovat.

Zbavte se žmolků na oblečení

Na často nošeném oblečení se postupem času udělají nevzhledné žmolky. Pochopitelně vás to může naštvat, pokud jde o váš oblíbený kus oblečení. Žmolky se nejčastěji tvoří na mikinách či svetrech. Některé z nich můžete odstranit pomocí houbičky na nádobí.

Rozložte si oblečení na pevný povrch. Následně po něm začněte přejíždět houbičkou. Udělejte několik tahů a minimálně některých žmolků se určitě zbavíte. Nachytají se na ni uvolněná vlákna. Nemusíte se bát, že by houbička na nádobí poškodila povrch prádla. Dále čtěte: Vyrobte si příjemnou huňatou deku, která vás zahřeje. Místo jehlic vám postačí ruce.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47