Přineste si z procházky pár šípkových plodů, zútulní domov a vnesou k vám atmosféru podzimu

 Dílna 
23. října 2020 14:00 / Veronika Prášilová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Bobulky jsou skvělým dekoračním prvkem Depositphotos
Přemýšlíte, že vyrazíte do přírody a chcete mít nějaký cíl cesty? Pak se rozhodně na svých toulkách porozhlédněte po keřích s šípkovými plody. Když si jich domů pár donesete, můžete si z nich vytvořit úžasné dekorace.

Několik tipů vám nabízíme nejen na následujících řádcích, ale také ve fotogalerii pod článkem.

Jedinečná kombinace s mechem

K prvnímu nápadu budete potřebovat:

  • jednoduchou širší vázu nebo zavařovací sklenici
  • kratší větvičky s drobnějšími šípkovými plody
  • mech vhodný k dekorování
  • kloboučky žaludů

Jakmile máte všechny potřebné propriety doma, můžete se vrhnout do práce. Nejprve do přibližně dvou třetin sklenice naskládejte mech, který ještě lehce poházejte kloboučky ze žaludů. Do tohoto základu postupně umístěte, respektive zapíchejte šípkové větvičky, aby pěkně držely a aby přes okraj sklenice či vázy vyčnívala pouze část s plody.

Pokud dekoraci tvoříte v zavařovací sklenici, můžete její hrdlo ještě omotat například jutovým provázkem, aby byla podzimní iluze dokonalá. Pak už jen najděte vhodné místo, kde vám bude dekorace dělat radost.

V jednoduchosti je krása

Velkou parádu vám doma udělají také šípkové větvičky samostatně umístěné do malých skleniček či váz. Sežeňte si proto pár menších větviček, na jichž konci necháte jen tři nebo čtyři šípkové plody, které můžou doplnit jejich lístky. Část větvičky, která bude ve vázičce, zcela otrhejte, aby byla holá.

Ač se vám to nemusí nejprve zdát, i tato dekorace má své velké kouzlo a nadělá mnohdy mnohem více parády než složité dekorace. V tomto případě totiž rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása.

Nápaditý věneček

Okna nebo třeba vstupní dveře si můžete vyzdobit například jednoduchým šípkovým věnečkem, který můžete navíc vytvarovat třeba do podoby srdce.

Potřebovat přitom budete jen tři jednoduché věci:

  • drobnější plody šípků bez větviček
  • dekorační drátek
  • stužku

Při přípravě drátku myslete na to, jak velké chcete výsledné srdíčko mít. Tedy čím delší bude, tím větší srdce vyrobíte.

Pokud máte drátek v požadované délce připravený, začněte na něj navlékat šípkové plody, jako byste navlékali korálky na šňůrku. Jakmile budete mít hotovo, konce drátku spojte vzájemným propletením a začněte jej tvarovat do podoby srdíčka. Myslete však na to, že právě spojené části by měly být ve středu horní části, kam posléze navážete stužku k zavěšení na dveře či do okna. Čtěte také: O úžasných přínosech šípků ještě stále mnoho lidí neví. Nasbírejte si je do zásoby, je ideální čas.

Témata: šípky, dekorace, podzim,
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47