Psí dort z aspiku, masa a zeleniny pro radost a zdraví vašeho mazlíčka

 Mazlíčci 
03. února 2021 10:23 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Touto mňamkou můžete pejskovi třeba i poblahopřát Depositphotos
Snažíte se, aby se váš pes zdravě stravoval, a přesto byste mu občas chtěli přilepšit a potěšit ho něčím jiným, než jen jeho běžnou stravou složenou často pouze z granulí? Připravte mu lahodný aspik s masem a zeleninou, který prospěje i jeho kloubům.

Domácí aspik připravený podle našeho receptu bude stoprocentně přírodní, bez lepku, konzervačních látek, umělých barviv a dalších umělých přísad.

Zdravě bez umělých příměsí

Ingredience na přípravu jsou jen základní, řídit byste se měli podle toho, co má váš pejsek rád, co může, a vyvarovat se naopak tomu, co mu nedělá dobře. Připravte si:

  • 2 vepřové nožky nebo koleno
  • vnitřnosti - srdíčka, žaludky, játra aj.
  • zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřice, červená řepa aj.
  • vejce

Jak urychlit přípravu

Vepřové nožky nebo koleno omyjte od případných nečistot a dejte do hrnce nebo papiňáku, ve kterém je příprava výrazně rychlejší. Zalijte vodou a vařte, dokud se nezačnou rozpadat, aby se z nich snadněji vybíraly kosti. V papiňáku to bude trvat asi půl hodiny, v hrnci nejméně dvakrát déle. Nožky nebo koleno vyjměte z hrnce a vývar sceďte, aby v něm nezůstaly úlomky kostí. Po vychladnutí oberte maso, kosti vyhoďte a ostatní měkké části - kůže, maso a šlachy nakrájejte na kousky a odložte bokem.

Mezitím v jiném hrnci uvařte vnitřnosti a zeleninu. Mrkev a červenou řepu nastrouhejte pro lepší stravitelnost. Vývar sceďte a uchovejte na pozdější použití. Do silikonové nebo jiné formy na dort vyskládejte plátky natvrdo uvařených vajec. Přidejte nakrájené maso a pomalu zalijte vývarem. Nechejte do druhého dne vychladnout. Dort vyklopte a případně dle fantazie dozdobte. Čtěte také: Potěšte čtyřnohého přítele! Upečte mu psí sušenky.

Několik rad závěrem

Místo velkého dortu můžete hmotu rozdělit do formiček, budete tak mít připraveno několik porcí. Pokud se vám nechce dělat vlastní sulc, můžete použít želatinu z obchodu. Do dortu můžete uvařit i rýži nebo těstoviny. S množstvím surovin to ale nepřehánějte, aby to pejska neprohnalo.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod