Úžasné tipy, jak z rezavých disků na kola vytvořit originální doplňky na zahradu

 Dílna 
23. června 2017 10:52 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Zdá se to neuvěřitelné, ale i z takových starých disků od kol se dají vyrobit nádherné věci na zahradu. Shutterstock
Válí se vám někde v garáži nebo na dílně staré disky na kola? Říkáte si už nějakou dobu, že je musíte vyhodit? Možná je dobře, že jste tak ještě neučinili. Dají se z nich totiž vytvořit nádherné věci na zahradu!

Je až k nevíře, co všechno kreativní lidi napadne při pohledu na škaredé disky na kola. Stačí je očistit, trochu vyspravit a vykouzlíte naprosto jedinečné doplňky na zahradu, nebo i do bytu. Abyste se mohli inspirovat, vybrali jsme pro vás tři nápady, které vás ujistí, že rezavým diskům stojí za to ještě vdechnout život!

Květináč na terasu

Na tento výtvor budete potřebovat disk, střepy ze starých dlaždic, jíl na modelování nebo lepidlo.

Nejprve starý disk očistěte od rzi. Pak na povrch rámu naneste jíl a do něj vtlačte kousky dlaždiček či skleněných kuliček. Pak nechte jíl pořádně vyschnout, aby mozaika v hlíně dobře držela. Nakonec vyplňte vnitřek disku tkaninou z kokosových vláken, nasypte zeminu a zasaďte květiny podle svého gusta. Pokud nemáte jíl, můžete kousky keramických střepů na disk připevnit pomocí lepidla.

Gril

Snadno starý disk proměníte také v luxusní gril. Stačí k němu přivařit pár pásovin, které nahradí nožky, a nahoru vystřihnout mřížku, aby bylo na čem grilované dobroty upéct. A máte hotovo.

Podobně si můžete vyrobit i zahradní ohniště. Svaříte dva disky a z boku vyřežete otvor na přikládání dřeva. Nahoru pak můžete dát nějaký hrnec nebo kotlík a připravit třeba guláš.

Držák na hadici

Pokud máte výtvarný talent, můžete si z disku vyrobit i doslova romantický držák na zahradní hadici. Tento nápad vlastně spočívá pouze v zajímavém pomalování starého disku. Nakonec své dílo pověste na zeď a namotejte na něj zahradní hadici. Už se vám nikdy nebude plantat pod nohy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve