Oblékněte obyčejný plastový truhlík nebo květináč do dřevěného kabátu

 Dílna 
19. května 2019 11:30 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Takto krásný truhlík může zdobit také váš parapet nebo balkon Archiv
Nebaví vás už ty obyčejné plastové truhlíky? Nevyhazujte je, ale pořiďte mu zcela nový převlek. Uvidíte, jak ozdobí váš parapet nebo balkon.

Každý balkon a terasa jsou mnohem půvabnější, když je zdobí trocha zeleně. Díky ní se dá i v panelákovém bytě vytvořit oáza klidu, kde si můžete vychutnat svou ranní kávu nebo si dát večer sklenici vína. Takřka na každém balkoně ale převládaji plastové truhlíky. Toužíte-li však po něčem originálním, máme pro vás nápad doslova za babku.  

Nový kabátek

Pro tento nápad potřebujete obyčejný plastový truhlík nebo i květináč (klidně může být i starší omšelý) a také pár polínek, třeba březových, ale mohou být jakékoliv, které se vám budou líbit. Na ně se nejlépe vypravte někam do lesa. Spojíte tak příjemné s užitečným. 

Dále si připravte

  • starý truhlík nebo květináč
  • polínka
  • pilku
  • konopný provázek
  • zahradnické nůžky
  • nůžky
  • tavnou pistoli
  • květiny 
  • vhodný substrát

Tvořte a lepte

Truhlík si ideálně postavte na rovné místo. Vezměte polínka a jejich délku případně zkraťte pilkou. Neznamená to však, že musejí být všechny stejně dlouhé. Alespoň to bude vypadat více přirozeně. Dřívka si naskládejte kolem truhlíku. Klidně jenom v jeho pohledové části.

Dozdobte podle fantazie

Nechejte si dobře rozehřát tavnou pistoli a jednotlivé kousky dřeva přilepte na truhlík. Jakmile lepidlo zaschne, můžete ještě kolem dokola uvázat konopný provázek. Pořádně jej utáhněte, aby polínka opravdu držela hezky u sebe. Celý květináč ještě můžete dozdobit nějakou stuhou nebo třeba skořápky od vajec. To už je na vaší fantazii.

Nechejte balkon rozkvést

Hotový truhlík pak opatrně přeneste na vytyčené místo a zasaďte do něj vybrané květiny. Krásně budou vypadat nejenom petúnie, ale také fuchsie nebo třeba libora. O pěstování těchto květin i dalších balkonovkách jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod