Využijte staré cedníky a vyrobte z nich originální květináče

 Dílna 
04. dubna 2019 13:19 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Oživte svůj balkon nebo terasu něčím netradičním Pinterest
Jestli jste příznivcem originálních květináčů a milujete recyklace starých věcí, pak zkuste letos své květiny pěstovat skutečně v něčem netradičním. V obyčejném cedníku. Perfektně se v nich budou vyjímat převislé květiny.

Cedník je nepostradatelným pomocníkem v každé domácnosti. Dnes se dají na trhu koupit cedníky z plastu, silikonu nebo nerezu, které postupně vytlačují staré, kovové. Ty však nemusejí nutně končit v popelnici, mohou klidně posloužit i jako nádherný závěsný květináč pro vaše letničky. 

Cedník nebo hrnec

Osadit cedník a proměnit jej v květináč není vůbec nic těžkého a zvládne to i méně zručný kutil. Stejně dobře jako kovový cedník vám poslouží ve funkci květináče i staré hrnce, kastroly nebo pekáče. 

Potřebujete

  • starý kovový cedník
  • mulčovací netkanou textilii
  • dva kovové háčky a řetěz
  • substrát pro balkonové květiny
  • sazenice balkonových květin
  • nůžky

Barva podle vkusu

Cedník nemusíte nutně nechat v jeho původní barvě. Klidně si jej nalakujte dle libosti tak, aby ladil s vaším balkonem. Jestli jej máte upravený, pak do něj v první řadě vložte netkanou textilii. Tu si ustřihněte podle velikosti cedníku. Do děr nebo uší navlečte háčky a jimi provlečte řetěz, abyste mohli cedník zavěsit. Stejně tak jej ale můžete postavit libovolně na zem na terasu.

Originální květináč

Pak dovntiř nasypejte kvalitní substrát určený pro pěstování balkonových rostlin. Do substrátu zasaďte zdravé sazenice balkonových květin, třeba pelargonie. Jejich pěstování není až tak těžké, pokud víte, co potřebují. Více na toto téma jsme psali zde. Květiny nakonec mírně zalijte a pověste. Pak už stačí se o rostlinky pravidelně starat, zalévat je a hnojit je. Uvidíte, že takový květináč hned tak nikdo nemá.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve