S polštářovou matrací vás už žádná návštěva nezaskočí. Navíc vám pěkně zútulní byt

 Dílna 
14. května 2019 12:47 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Polštářové matrace jsou hezké i praktické Pinterest
Situaci s nečekanou návštěvou, která se rozhodne u vás strávit noc, zažil snad každý. Nejčastěji se o podobné scénáře postarají vaše děti, které zatouží strávit noc po boku svých kamarádů. Pokud nevíte, kam nocležníky uložit, máme pro vás zajímavý tip - polštářovou matraci.

Polštářovou matraci si zvládnete vyrobit i sami doma. Kromě pár polštářů a dostatečného množství látky na jejich potažení se vám ještě hodí šicí stroj. Zručná švadlenka si ale poradí i bez něj.

Dodá pokoji šmrnc

Výhodou polštářové matrace je, že je docela skladná a když chcete, můžete ji mít schovanou třeba ve skříni a vytáhnout jen ve chvíli, kdy je to potřeba.

Je ale pravda, že polštářové matrace jsou velmi příjemné a děti je milují. S velkou pravděpodobností se tak stanou běžnou součástí dětského pokojíku. Vaši potomci se na nich rádi jen tak povalují, čtou si knížku nebo se učí. A dost možná, že až je sami vyzkoušíte, pořídíte si polštářovou matraci i pro sebe třeba do obývacího pokoje.

Zvolte si velikost

Ať už na výrobu polštářové matrace zvolíte staré nebo nové polštáře, vždy si pořiďte takové, aby vám vyhovovala jejich velikost a šířka. Někdo si vystačí se třemi, jiný jich použije i pět. Je jasné, že pokud polštářovou matraci budou využívat jen děti, stačí polštářů méně, aby si ale poležel i dospělý, je už třeba nějaký ten polštář přidat k dobru.

Z praktického hlediska je vhodné použít polštáře ze stoprocentního polyesteru, který se dá prát v pračce i na vysoké teploty. Pak vás nerozhází, že vašim rozdováděným dětem někde ukápne kečup z hranolek nebo se vylije trochu džusu.

Povlak na matraci

Povlak na matraci zvolte podle svého vkusu tak, ať vám ladí ke zbytku vybavení pokoje. Klidně ale můžete použít i původní, záleží jen na vás. Původní povlaky stačí jen sešít k sobě tak, aby zipy byly na jedné straně. Z velkého kusu látky pak můžete vytvořit zcela nový povlak. Zapínat se může na knoflíky, klasický zip nebo na suchý zip.

Pokud zvolíte silnější látku a budete pracovat jen s jehlou, bude šití vyžadovat více síly. Pokud ale máte šicí stroj, zvládnete to raz dva. V případě, že povlaky sešíváte ručně, snažte se o rovnoměrné a hlavně pevné stehy, aby výsledek stál za to. Nakonec stačí do povlaku dát polštáře a máte hotovo. O tom, co všechno lze do bytu vyrobit ze starých svetrů, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008