Věci, které v kuchyni pravděpodobně skladujete špatně

 Dům 
29. prosince 2017 08:01 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Uchovávat koření v průhledných nádobách není úplně nejvhodnější Shutterstock
Kuchyň je centrum domova a předměty v ní by měly patřit k těm nejodolnějším v celé domácnosti, protože musí zvládnout denní používání. I pokud je vaše nádobí extra odolné, špatným skladováním je můžete potenciálně poškodit.

Sklenice, nože či kořenky? Tyto kousky nádobí nejspíš skladujete špatně.

Nože

Pokud ukládáte nože do šuplíku, skladujete je špatně. Zaprvé je to nebezpečné, protože když strkáte prsty do hromady ostří, můžete se říznout. Také to ale škodí vašim nožům. Pokaždé, když čepel uhodí něco jiného než jídlo, jako například jiný nůž nebo hrany šuplíku, existuje nebezpečí, že vzniknou drobné oděrky, čímž se nůž postupně ničí. Nejbezpečnější je skladovat je ve stojanu na nože, do kterého je můžete opatrně zasunovat, nebo ještě lépe na magnetických proužcích.

Pečící papír

Už jste přišli na lepší způsob skladování pečícího papíru než jej pokaždé, když ho chceme použít neohrabaně tahat z krabičky? Šikovné je nasadit je na tyčový držák a potom v případě potřeby z něj jen kousek odvinout. Obdobně to můžete vyřešit i s alobalem nebo potravinovou fólií, se kterými je manipulace snad ještě obtížnější.

U kořenek nejde jen o estetickou stránku

Je sice hezké mít všechno koření ve stejných nádobkách, často je to ale zároveň nepraktické. Může se stát, že začnete používat nějaký nový druh koření, se kterým jste nepočítali, a tím pádem se nevleze do stejných kořenek a stejně budete muset vymyslet nějaký jiný systém. Některé druhy koření zase používáte mnohem častěji než jiné a hodila by se pro ně tedy nádoba větší. Mnohem výhodnější než mít všechny kořenky stejné, je spíše uložit koření podle množství a frekvence, s jakou ho používáte. Jak vhodně skladovat koření, se dočtete v našem článku zde.

Sklenky na víno

Možná už jste se setkali s debatou, zda skleničky na víno skladovat postavené na stopce nebo naopak. Pokud nemáte speciální držák, do kterého skleničky pasují jen vzhůru nohama, skladujte je postavené na stopce, a to z jednoduchého důvodu, je to nejkřehčí část skleničky a podstavec by se mohl snadno odštípnout. Jestli skleničky používáte alespoň občas a máte je uložené ve skříňce, nemusíte se obávat usazování prachu. Pokud je používáte jen zřídka, nezáleží na tom, jestli se prach bude usazovat zevnitř nebo zvenčí, opláchnout je budete muset tak jako tak.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47