Triky, které se dají v domácnosti provést s kostkou ledu

 Dům 
12. července 2018 15:03 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kostka ledu vám může pomoci i jinak než jako přísada do osvěžujících drinků Shutterstock
V horkých letních měsících má určitě každý v mrazáku nachystaných několik kostek s ledem do studených drinků. Věděli jste ale, co všechno kromě chlazení nápojů můžete s kostkou ledu udělat? Zde je několik překvapivých tipů.

Sundejte žvýkačku z látky

Ani nevíme jak, ale žvýkačka vždycky skončí na nejpodivnějších místech. Ať už se vám dostane na tričko nebo na koberec, všechno, co potřebujete, je kostka ledu a tupý nůž, abyste se jí zbavili bez lepivých zbytků. Položte na žvýkačku jednu až dvě kostky ledu a počkejte, dokud nebude studená až zmrzlá. Potom ji snadno odloupnete nožem na mazání.

Rychlejší než žehlení

Tento trik se bude hodit těm šťastnějším z nás, kteří mají doma sušičku. Nastavte ji na nejvyšší teplotu, hoďte dovnitř zmačkané oblečení a několik kostek ledu. Nepoužívejte více než tři, pokud chcete narovnat pár kousků oblečení. Led vytvoří v sušičce páru a oblečení bude hladké a připravené k nošení.

Odstraňte důlky z koberce

Pokud chcete změnu a zkoušíte doma přestavět nábytek, pravděpodobně pod ním najdete důlky v koberci, které nevypadají vůbec hezky. Aby byl koberec zase nadýchaný jako dřív, stačí na důlek postavit kostku ledu a nechat ji rozpustit. Potom danou část ještě vydrhněte kartáčkem a bude vypadat jako nová. Tento trik lépe funguje u tlustších koberců, zaručeně ale vylepšíte vzhled jakéhokoliv koberce.

Zalévejte květiny

Ať už je to závěsný květináč, ke kterému se těžko dostává, nebo pokojová květina, kterou máme tendenci přelévat, když dovnitř položíme několik kostek ledu, udržíme je hydratované. Jak se bude led postupně rozpouštět, hlína bude absorbovat vláhu bez toho, aniž bychom rostlinu utopili.

Ohřejte rýži bez vysušení

Jídlo, které zbylo od oběda, chutná stejně dobře i na druhý den. Abychom předešli vysušení rýže, položte nahoru doprostřed jídla kostku ledu před tím, než jej budete ohřívat v mikrovlnce. Přidaná voda se promění v páru, rýže se nevysuší a jídlo se rovnoměrně ohřeje. Jestli se chcete opravdu připravit na horké léto, pořiďte si ledovač.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve