Staré kartáčky je škoda vyhazovat. Drobná změna jej promění v efektivní čisticí nástroj

 Dům 
25. února 2019 14:13 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Staré kartáčky je škoda vyhazovat Depositphotos
I v rámci čištění lidé stále více a více myslí na přírodu, začínají používat šetrné čisticí prostředky a recyklují, co se dá. Jedním z příkladů je využití zubního kartáčku na čištění po tom, co už je příliš opotřebovaný na to, abyste si s ním čistili zuby. Efektivitu takového nástroje můžete ještě zvýšit jednoduchým trikem.

Až si příště pořídíte nový kartáček, rozhodně ten starý nevyhazujte. Dá se ještě výborně použít při úklidu v domácnosti, obzvláště, když ho maličko poupravíte.

Proč jsou zubní kartáčky skvělé na čištění

Jsou to nejlepší pomůcky na čištění malých prostor, jako jsou okenní spáry či spáry ve sprše, prostor kolem kohoutků a odtoků, míst, kde se dotýká vertikální a horizontální plocha kuchyňské linky a podobně. Je sice možné si k těmto úkonům pořídit speciální čisticí kartáč, ale zubnímu kartáčku tímto způsobem prodloužíte život a efektivně jej zrecyklujete.

Vyplatí se jeden kartáček umístit do každé čisticí sady, kterou doma používáte, to znamená alespoň jeden pod dřez v kuchyni a jeden pod umyvadlo v koupelně. Jeden navíc se hodí mít po ruce pro jakýkoliv jiný úklid kolem domu.

Jakým způsobem kartáček vylepšit

Zdá se, že kartáček už nijak vylepšit nelze, ale existuje jedna drobná úprava, po které bude ještě prospěšnější, až se budete snažit vyčistit těžko dostupná místa. Když ohnete jejich krček nebo část hlavy, umožní vám to vyčistit spáry a nejrůznější skuliny ještě efektivněji.

Úprava je jednoduchá. Uvařte hrnec horké vody a kartáček do ní na deset minut ponořte. Potom jej opatrně vytáhněte pinzetou nebo něčím podobným a ohněte plast do požadované podoby. Stejným způsobem můžete použít i zapalovač, pomocí kterého plast rovněž změkne.

Tato malá úprava způsobí, že štětinkami kartáčku dosáhnete přesně tam, kam potřebujete. Když ho ohnete přímo pod štětinkami, bude se vám s ním lépe manipulovat v ruce. Pokud ohnete hlavu kartáčku, získáte perfektní tvar k tomu, aby se vám dobře čistily rohy a další úzké a těžko dosažitelné prostory jako například dna lahví. Místa, kam se špatně dostává, jsou při úklidu často přehlížena. Zkontrolujte je, než si domů pozvete další návštěvu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47